Remek szórakozás lehet a gyertya készítés az évvége közeledtével, amelyet ráadásul házilag is meg tudunk tenni. Ennek alapvetően két formája van, a klasszikus gyertyamártogatás, amely gyakorlatilag semmiféle külön eszközt nem igényel, illetve a gyertyaöntés, amelyhez szükségünk van egy formára.

A gyertyamártogatás sokkal erősebb spirituális élményt ad, ahogy az olvadt viasz hízik a kanócon. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy ez egy hosszabb rítus, és amíg bele nem kezdünk, nehéz elképzelni mennyi türelem kell hozzá. A látszólag pofon egyszerű tevékenység ráadásul komoly kihívásokat tartogat, hiszen elsőre nem biztos, hogy sikerül egyenes gyertyát alkotnunk.

Eszközigényesebb, de eleinte szebb eredményeket ígér a gyertya öntése. Ekkor szilikon formába, hőálló műanyag pohárba, vagy akár üres konzervdobozba öntjük bele a megolvasztott viaszt. Ebben az esetben csupán a kanóc megfelelő behelyezése jelenthet kihívást. Ha valaki formabontó akar lenni, akkor a viaszba kavicsokat, szárított növénydarabkákat is lehet tenni. Az öntés esetén figyelni kell rá, hogy ne süllyedjen el a kanóc, ami például úgy valósítható meg, hogy egy hurkapálcára kötjük a kanóc végét, amelyet aztán a forma aljára kell fektetni. Így nem tűnik majd el a kanóc a viaszban. A felolvasztott viaszt ezek után óvatosan öntsük az üvegpohárba. Amint kihűl és megkeményedik a gyertya, használható is.

Ajánlott termékeink:

Tags: