A karácsony sokak számára a békés ünnep helyett gyomorgörccsel járó eseményt jelent.

Pedig megfelelő előkészületekkel megelőzhető a problémák nagy része. Ha valaki nem tudja időben megkezdeni a felkészülést az év végére, és a december 24-e előtti napokba sűrűsödik be minden, garantáltan nehéz karácsony elé néz. Ha azonban időben megkezdődnek az előkészületek, akkor sokkal jobb esély van a nyugodt ünneplésre.
Ezekre a teendőkre érdemes figyelni, illetve gondoljuk át, mikor lehet ezeket megvalósítani. Minél több feladatot végzünk el már decemberben, annál nagyobb az esély a nyugodt évvégére. Természetesen vannak olyan tennivalók – mint a karácsonyi menü elkészítése, amit nem tudunk már most megcsinálni, de az ilyenek vannak kisebbségbe.

A karácsony előtti nagytakarítást, vagy az ajándékok beszerzését érdemes már november végére, december elejére betervezni. Így az utolsó napokban már csupán a rendrakás áll előttünk, ami persze egy sokgyerekes családban így is komoly kihívás. Az ajándékok kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a kereskedelemben november közepén már kaphatók a szezonális, karácsonyi termékek. Az ünnepi vacsora ügyében is nagyot léphetünk előre, ha már most kitaláljuk a menüt, és a meglepetéseket elkerülendő egy-egy tételét előre lefőzzük. Az ünnepi dekorációt sem kell december 24-ére halasztani, a lakásunk már a karácsonyfa érkezése előtt ünnepi díszbe öltözhet.

Ajánlott termékeink:

Tags: