Az év vége közeledtével egyre gyakrabban gondolnak az emberek az ajándékozásra. Persze először érdemes azt leszögezni, hogy kit lepjünk meg, és ki az akit ne.

A szűk családi (gyerekek, szülők, társ) körben általános, hogy az emberek megajándékozzák egymást. Nem ilyen egyértelmű viszont a helyzet az eggyel távolabbi rokonok (unokatestvér, nagynéni, nagybácsi, unokaöccs, unokahúg). Ebben az esetben érdemes a családtagokkal egyeztetni és viszonossági alapon lépni. Jellemző ugyanakkor, hogy ilyen kapcsolatnál már csak a gyerekek kapnak ajándékot, míg a felnőttek csak valami jelképes dolgot. Hasonló tanácsot lehet adni még távolabbi rokonok, illetve a barátok és a családjuk esetén.

Az ajándék kapcsán a szeretetet és a figyelmességet értékeljük, ne pedig a meglepetés árát. Ezért a kapott tárgyak esetében se tegyünk ilyen megjegyzést, és saját ajándékunknál se szabadkozzunk az ára miatt.

Sokat segít, ha már novemberben összeírjuk, hogy kit szeretnénk megajándékozni, esetleg az is feljegyezve, hogy mekkora keretet tudunk a neki szánt ajándékra fordítani.

Ajánlott termékeink:

Tags: