Az alkalomhoz illő, tökéletesen egységes hatás garantálja vendégeid számára a tökéletes hangulatot, amelyben jól érzik magukat és jóízűen fogyasztják a válogatott ínycsiklandó finomságokat. Sokféle módja létezik az asztali dekoráció készítésének, de a kompozíció összhatásának mindig egységesnek és kiegyensúlyozottnak kell lennie. Tehát például: a letisztult geometriai alakzatok nem annyira passzolnak a romantikus rózsás motívumhoz, viszont nagyon elegánsan mutatnak egy tiszta fehér abroszon egy csokor karcsú kála társaságában.
Néhány aranyszabály az ünnepi asztalterítéshez
• Bármi is legyen az alkalom, az elegáns asztalterítő és szalvéták elengedhetetlen kellékei az ünnepien megterített asztalnak. Mindkettő lehet ugyanolyan színű, de lehetnek szándékosan eltérő színűek is a kontrasztos hatás elérése érdekében.
• Az asztalnak nem szabad roskadoznia! A vendégeknek mindig legyen elegendő helyük mozogni, az üresen maradt hely tökéletes az asztali dekoráció elhelyezésére.
• A kevesebb gyakran több – igaz ez a színpalettára és az asztal megvilágítására is. Kevéske fényvilágítás kellemes hangulatot teremt. A gyertyaláng tovább fokozza az üneppies, vidám légkört.
• Olyan dekorációs témakört válasszon, amelyben minden dekoratív elem koordinálva van. Az olyan szétszórható díszítőelemek, mint a csonthéjasok, magvak, virágok vagy a csilipaprika héj érzéki benyomást keltenek.

A kreatívan összehajtogatott szalvéták stílusos módon üdvözlik a vendéget az asztalnál. Az alábbiakban bemutatjuk azt a kézi hajtogatási technikát, aminek segítségével csodálatosan figyelemfelkeltő asztali dekorációt készíthet!

1. Kreatív szalvétahajtogatási technika 01 2.
Kreatív szalvétahajtogatási technika 02 3.
Kreatív szalvétahajtogatási technika 03 4.
Kreatív szalvétahajtogatási technika 04 5.
Kreatív szalvétahajtogatási technika 05 6.
Kreatív szalvétahajtogatási technika 06 7.
Kreatív szalvétahajtogatási technika 07 8.
Kreatív szalvétahajtogatási technika 08

Tags: