Csúcsminőségű vodka

… kaviárral és kaviár-kanállal

Ezt pont a gourmandoknak találták ki, ez a napnál világosabb: a csúcsminőségű vodka és az ízletes kaviár kombinációja verhetetlen párosítás számukra. Ez az érett gabonafélékből desztillált italkülönlegesség és a sós halikra ideális páros, mivel a vodka még csak fokozza a kaviár kivételes ízét. Az első osztályú vodkát tisztasága okán öröm fogyasztani, méghozzá jéghidegen – Oroszországban hagyományosan önmagában és nem keverve fogyasztják. A csúcsminőségű vodkát igencsak alapos szűrési folyamatnak vetik alá, minél jobb ez a folyamat, annál magasabb a vodka minősége és éppen ezért is emészhető könnyen.

Ami a gurmandokat illeti, számukra mind vodkában, mind kaviárban csakis a csúcsminőség elég jó. A legfontosabb kaviárok a nevüket arról a három tokhal-fajtáról kapták, amelyekből a halikra származik, ezek a Beluga, az Osszietra és a Szevruga.  Illő ajándék a kaviár mellé a gyögyházzal bevont kaviár-kanál, így megmarad a halikra élvezetes íze, mert  a fém vagy ezüst evőeszközök bizony tönkretennék a kaviár semmi máshoz sem fogható ízét.

Pezsgő  XL-es méretű üvegben  

… pezsgőspohárral és trüffel-csokoládéval

Valódi és márkás pezsgő ajándékozásával mindig nagyrabecsülésünket fejezzük ki. Az XL méretű üvegekben ez a csillámló borászati mestermunka igazán lenyűgöző hatást keltő dekorációs darabbá válik. Mi több, a pezsgő különlegesen finommá érik ezekben a nagyméretű üvegekben. A másfél literes Magnum, a három literes Jeroboam a 6 literes Matuzsálem és a 12 literes Baltazár óriási benyomást keltenek igazán különleges események alkalmával.

Megfelelő pezsgő-kelyhekben a finom buborékok remekül mutatnak, a nagy hűtővödör pedig biztosítja, hogy a megfelelően hűtve élvezzük a finom italt. Kísérőként a minőségi pezsgővel töltött trüffel csokoládé fogyasztása csak tovább fokozza a csodálatos ízélményt.

Válogatott gyümölcspárlatok

… lekvárral, ecettel vagy mustárral

Üvegben vagy pohárba töltve az egyik gyümölcspárlat olyan, mint a másik, ám az ízhatásuk igencsak eltérő. Ezek a különlegesen erős gyümölcsös szeszesital-specialitások csakis a legjobb minőségű, teljesen érett gyümölcsből állíthatók elő. Nagy népszerűségnek örvend a körtés, cseresznyés, szilvás, mirabellás és a málnás változat. Finom gyümölcsös aromájuk jól behűtve  érezhető leginkább. A gurmandok kelyhekbe töltik az italt, majd néhány percig állni hagyják fogyasztás előtt, azért hogy az italgyümölcsös aromája kiteljesedhessen.

A minőségi gyümölcspárlathoz ajándékként minőségi gyümölcsös ízvilágú étel dukál, ami lehet édes vagy pikáns jellegű, például a málnás szeszesitalhoz jól illik a kitűnő minőségű málnalekvár, a Vilmos-körte ízű pálinka mellé pedig kiváló választás a körteecet, a szilvapálinka pedig remek kettőst alakít a szilvás mustárral, és az utóbbiak csak néhány példa arra, milyen sokoldalúan használhatóak is fel az édes gyümölcsök.

Skót whisky

… stílusos poharakkal és olvasnivalóval

Lágyon és puhán át az erős és kaparósig: a skót whisky világa sokoldalú. Az olyan különlegességek, mint az eredeti maláta, a vintage vagy az egyedi hordós érlelésű, “az élet vizének ” is nevezett italt öröm fogyasztani. Skóciában körülbelül 100 desztilláló üzem található az alső vidékektől a messzi északi szigetekig, itt készítik az összehasonlíthatatlan skót italt, amelyet gyakran évekig kell érlelni a tökéletesség eléréséhez. A whisky-rajongók számára az ital elengedhetetlen kellék a pihenéshez, a kikapcsolódáshoz.

Ajándékozzunk az ital mellé olyan könyvet, amely bevezeti az olvasót a whisky készítés rejtelmeibe, bemutatva a külöböző régiókat, és a különböző whisky-fajták speciális jellegzetességeit.

A whisky ragyogó ital, amely nem véletlenül érdemelte ki a folyékony arany, illetve a folyékony napsugár neveket, stílusos whiskys poharakban aranylik a legszebben. És van még egy tökéletes kis adalék a whisky imádók ajándékcsomagjához: aprócska zsírkövek, amelyek segítségével a whisky tökéletes hőmérsékletűre hűthető, a felvizeződés veszélye nélkül, mert itt nem használunk jégkockát!

Korosodó borok

… kiegészítőkkel és válogatott fűszerekkel

Csak gazdagítod a borimádók amúgy is tetemes borkészletét a potenciálisan korosodó borokkal. Ez a bor lehet vintage portói, vagy minőségi oloroso sherry, fűszeres édes bor vagy éppen egy minőségi vörösbor. Utóbbi lehet a bordeaux-i régióból mondjuk egy üveg Pauillac vagy Pomerol- vagy piedmont-i borok, mint a Barbaresco vagy a Barolo, ezek a borok most rendkívül trendik. Sokéves tárolás után csodálatos borélménnyel lehet gazdagabb a borkedvelő.

Csúcsminőségű bor mellé kiváló minőségű fűszerek dukálnak, ilyen a madagaszkári vaníliarúd vagy az értékes sáfrány és a pikáns csilipaprika pehely. Az intenzív aromájú vörösborokhoz kiváló minőségű indiai vagy jamaikai bors való. Egy stílusos fűszermalom és borosüveg-tartó teszi fel erre az ajándék-szettre a koronát.

Tags: