A METRO áruházak húsból is igyekeznek minden igényt kiszolgálni, így a hagyományosan legkedveltebb árucikkek mellett különlegességeket is kínál a lánc.

A magyar konyhában tradícionálian megkérdőjelezhetetlen a sertéshús vezető szerepe, ennek megfelelően a kínálatban is kiemelt. Legyen szó egész vagy csontozott termékekről, a sertés minden fontos részéből találhatnak az érdeklődők, így lapocka, comb, karaj, tarja, oldalas és dagadó is kapható a METRO-ban. Ráadásul az ínyencek számára különleges sertésfajták is elérhetők, így kapható mangalica és Iberico fajtákból származó hús is. Az év vége közeledtével megnő az igény a malac húsra, amelyből szintén van darabolt és egész is a kínálatban.

Marhából is igen széles a választék, hiszen dél-amerikai termékek éppen úgy vásárolhatók, mint az Európai Unióban termelt. A marhahús kínálat is nagyon erős: capricció, hátszín, bélszín, steak, rostélyos, vesepecsenye, lábszár és pacal is van a húspultban. Hasonló a helyzet a borjú hússal is.

Egyre népszerűbb a bárányhús fogyasztása, amely gyakran túllép a birkapörköltön. Az ilyen igényeket is ki tudja elégíteni a METRO, hiszen lapocka, comb, gerinc és csülök is kapható.

A vadhúsok szerelmeseinek sem kell lemondaniuk a METRO áruházról, a vadnyúl-, a fácán- és a vadkacsa hús mellett szarvas, őz és vaddisznó is van a kínálatban.

Csakis olyan ellenőrzött helyekről vásárolunk, ahol állandó minőséget tudnak biztosítani. Igyekszünk támogatni a hazai termelőket, ezekből is elsősorban azokat, akik minőségi árut termelnek.

Minden termelő, gyártó partnerünk termékeinek, üzemeinek megfelelését egy harmadik, független fél rendszeresen ellenőrzi. Ezenkívül a központi raktárunkba érkező áruk minőségét Minőségbiztosítási osztályunk minőségellenőrei napi szinten vizsgálják. Továbbá egész évben elérhetők áruházainkban a marhahúsok, a borjú-, bárány-, pulyka-, csirke-, víziszárnyas-, vad-, malac- és sertéstermékek széles választéka kifejezetten HORECA partnerekre méretezett kiszerelésekben.

Mi az a Kiváló Minőségű Sertéshús Védjegy?

A Kiváló Minőségű Sertéshús Védjegy egy magasabb értékekű sertéshúst jelző védjegy, amelyet egy átfogó terméktanúsítási rendszer biztosít. Ez a Védjegy a garancia arra, hogy a sertéshús megbízható forrásból származik, útja a malacoktól egészen az asztalunkig visszakövethető, előállítása pedig rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés mellett történik. A hazai tájakon megtermelt GMOmentes kukoricával és más szemes gabonafélékkel etetett magyar sertések húsából készített ételek egyedi, zamatos, jellegzetes ízvilággal rendelkeznek.

 

 

Tags: