Karácsonyi borajánló

Ráadásul egy hagyományos menüsorban számos féle étel felsorakozik a haltól a húsokon át desszertekig. A különböző típusú ételek eltérő karakterisztikájú borokat igényelnek.

A halakhoz például általában valamilyen könnyű fehérbor dukál, de a fűszeresebb halászléhez jó választás ennek ellenére a kadarka vagy egy kékfrankos is. A rántott halhoz viszont mindenképpen fehér bort javasolt inni, itt az egész könnyű újboroktól egy testesebb furmintig ízlés szerint válogathatunk.

A menüsor baromfiból készülő részeinél a kacsához inkább vörös, míg egy pulykához a fehérbor illik. A töltött káposzta esetében is egy testesebb vörösbor tűnik a legideálisabb választásnak. A desszertek esetén vagy egy édes fehérbor (szamorodni, aszú) vagy valamilyen könnyebb édes pezsgő lehet a legjobb társítás.

Tags: