Bizonyára mindannyian találkoztunk már jó néhány olyan hozzávalóval a tányérunkon, amelyekről nem is sejtettük, hogy vélt vagy valós vágykeltő hatással bírnak, ha az emberi test tanulmányozására kerül a sor. Na de melyek is lennének közülük a legismertebbek, vagy akár a leghatásosabbak? Több ételről az idők során bebizonyosodott, hogy vágykeltő hatása csupán városi legenda, azonban vannak olyan csemegék, amelyek sikere a témában mai napig töretlen, ha a szerelem kerül a terítékre.

Az ’afrodiziákum’ szó Aphrodité görög szerelemistennő nevéből származik, így nem is csoda, hogy a különleges étkek történelme egészen az ókorig nyúlik vissza. A lista majdnem végeláthatatlan – mi azonban összeszedtük az eddigiek során leghatásosabbnak bizonyult – vagy legsikeresebbnek mondható – afrodiziákumokat:

1. Zeller: ez a különösen megosztó zöldségféle az agyalapi mirigyeket stimulálja – ahonnan az összes nemi hormont termelő mirigy vezérlése történik.

2. Chilipaprika: sok más zöldséggel egyetemben a chilipaprika is a megfelelő vérellátásért felelős. Amellett, hogy ízélmény szintjén is rendkívül intenzív, hatására a véredények megtelnek, ami nem utolsósorban rendkívüli szexuális izgalomhoz vezethet.

3. Osztriga: az egyik legerősebb ma ismert afrodiziákum. A benne található ásványi anyagok sokszorosra serkentik a libidót, így legyünk bátrak a kísérletezésnél, ne féljünk kipróbálni!

afrodiziákumok osztriga, valentin-nap, vágykeltő ételek, vágykeltő italok, vágykeltő fűszerek

Füge: nem csak külleme, hatása miatt is az egyik legerotikusabb gyümölcsként tartják számon napjainkig. Ábrázolását évszázadokkal ezelőtt is gyakorta használták a legkülönfélébb korszakok művészei is, mint a termékenység és a nőiség jelképét. Igen magas béta-karotin tartalommal rendelkezik, ami a nemi hormonok termelődését segíti elő.

Gyömbér: az egyik legnagyobb múlttal bíró afrodiziákum – különösen a férfiak keringési problémáira jelenthet természetes gyógyírt, mivel hígítja a vért.

Banán: akárcsak a füge esetében, itt is utalhatnánk a gyümölcs külső jegyeire, azonban a banán is, akárcsak a füge, különösen magas béta-karotin tartalommal rendelkezik. Mindemellett bufotenint tartalmaz, ami többek között az önbizalmunk és a pszichikai állapotunk egyensúlyáért felel.

Avokádó: természetes vértisztító és szíverősítő. Hatását elsősorban a női fogyasztókon sikerült bizonyítani, így a kiugró szexuális teljesítmény elérése érdekében bátran fogyasszuk ezt az egészséges növényi zsírsavakban gazdag gyümölcsöt.

Bogyós gyümölcsök: amellett, hogy természetes immunerősítők, tele vannak C-vitaminnal. Ki ne fogyasztana el nagy örömmel egy adag ízletes epret, szedret vagy áfonyát? Amellett, hogy ezek a gyümölcsök segítenek a stresszhormonok szinten tartásában, látványra sem utolsók.

afrodiziákumok, bogyós gyümölcsök, valentin-nap, vágykeltő ételek,

Mandula: a mandula és az olajos magvak nem csak finomak, hanem mértékkel fogyasztva egészségesek és a libidóra is kiváló hatással vannak – a bennük található összetevők ugyanis segítenek a hormonrendszer egyensúlyban tartásában.

Csokoládé: köztudott tény, hogy a csokoládé az egyik legjobb endorfin forrás, vagyis akut boldogsághormonszint növelő. Minél sötétebb csokit választunk, annál erősebb a hatás.

+1 Vörösbor: ebben az italban különösen nagy mennyiségben találhatók antioxidánsok. A vörösborban lévő összetevők mértékkel fogyasztva rendkívül jó hatással bírnak a szervezetünkre, mivel segítenek a test tesztoszteronszintjének egyensúlyának fenntartásában.

Tags: