2018.02.09. – Péntek

Véget ért a 2018-as Sirha Budapest

A HoReCa szektor képviselőinek három napon át volt lehetősége megismerkedni a 2018-as év legnagyobb trendjeivel. Az egyik legrangosabb élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás, a Sirha Budapest idén is rengeteg különlegességgel várta az érdeklődőket. Szerda óta elképesztően sok élményben volt része mind a látogatóknak, mind pedig a kiállítóknak, így természetesen a METRO képviselőinek is. A nagyvállalat körülbelül 800 négyzetméteres standján 9 különböző zónában ismerkedhetett meg a nagyközönség a különleges hús- és halkínálattal, az áruházakban kapható közel 400 zöldség- és gyümölcsfélével, vagy éppen az ízletes borkínálattal. A hatalmas installáció területén találkozhattak az érdeklődők a megújult sajátmárkás portfólióval is, mint például a csúcsgasztronómiai igényekhez igazított METRO Chef, vagy a professzionális konyhai eszközöket kínáló METRO Professional.

Nem csak a termékek terén volt azonban kiemelkedő a vállalat standja, hiszen számos versenynek is otthont adott a három nap alatt. Itt került megrendezésre a Catering Cup, valamint a Közétkeztetési Szakácsverseny is, de a neves Bocuse d’Or döntő előestéjén a megmérettetésen résztvevő séfek is a METRO alapanyag-kínálatából válogattak. A minőségi termékekből különleges versenyfogások készültek, a zsűri pedig ezúttal Pohner Ádámot, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfhelyettesét ítélte a legjobbnak.

A Sirha kiállítás méltó kezdése volt a 2018-as évnek. A METRO Gasztroakadémián elkészült ínyenc falatokat is végigkóstolhatta bárki, aki erre járt, de szakmai tanácsokból sem volt hiány, hála az akadémia szakmai vezetőjének, Bereznay Tamásnak, valamit Gálicz István séfnek is. A pénteken megrendezett Omnivore Budapestnek, és Bernáth József nagyszerű moderálásának köszönhetően a külföldi trendekkel is remekül képbe kerülhettünk. A METRO csapata ezúton is köszöni a hatalmas élményt, találkozunk 2018-ban is a METRO áruházaiban!

14:02 – Exkluzív borkóstolóban vehettek részt az újságírók

Különleges borkóstoló eseménnyel várta a METRO saját standján a Sirhára látogató újságírókat. Az eseményen villányi és tokaji különlegességeket lehetett megízlelni, valamint lehetőség adódott a Kristinus Borbirtok képviselőivel is beszélgetni. Nem csupán az említett termőterületek borait, de a METRO sajátmárkás termékeit is megismerhették a kóstolás résztvevői.

13:10 – Osztrigákat kóstolhattak az érdeklődők a METRO standján

 

12:14 – Bernáth Józseftől tanulhatunk a METRO standján

Nagyban tart az Omnivore Budapest, ahol Bernáth József vezetésével tartanak a szakma kimagasló képviselői folyamatosan előadásokat. „Ízleld meg a világot, formáld át az ízlésed”, ahogyan Bernáth mondja, a Sirhára kitelepült Gasztroakadémia pedig tökéletes hely arra, hogy ezt a filozófiát a gyakorlatban is képviselhesse. Az Omnivore mesterkurzusai egész nap tartanak, így mindenképpen érdemes ellátogatni a standra.

Többek között olyan izgalmas alapanyagok feldolgozási módszereit ismerhetjük meg, mint például a bárány, de az alapvetőnek tűnő kenyérről is kiderült már, hogy sokkal kreatívabban is hozzáállhatunk, mint hittük. A nap további részében még különlegesebb termékek kerülnek majd terítékre a nagyszerű szakemberek tálalásában.

 

10:00 – Indul a végső hajrá!

Már-már hihetetlen, hogy el is telt a Sirha Budapest első két napja, azonban még ma is rengeteg különlegességgel találkozhat mindenki, aki ellátogat a METRO standjára.  Az előző napokban végigdrukkolhattuk a Bocuse döntősök piacozását, majd magát a döntőt. Pohner Ádám győzelmét hatalmas üdvrivalgás fogadta, azonban ne feledkezzünk meg a Catering Cup versenyén résztvevő séfek kimagasló teljesítményéről sem. Mára is maradt még izgulnivaló, hiszen a Közétkeztetési verseny résztvevői még jelenleg is készítik a fogásokat. A 16:45-ös eredményhirdetésig még sok idő van, addig azonban érdemes megnézni a METRO minőségi kínálatát, megkóstolni hazánk legnagyobb termelőinek borait, valamint meghallgatni a METRO Gasztroakadémián az Omnivore Budapest nagyszerű előadásait.

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a Sirha Budapest utolsó napjára is!

 

 

2018.02.08. – Csütörtök

17:35 – Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét!

Kiderült amire egész nap vártunk! A Sirha Budapest kiállításon kihirdették a Bocuse d’Or magyar döntőjének dobogósait. A sok izgalom után kicsit megpihenhetnek a résztvevők, különösen az első három helyezett. Gratulálunk nekik!

  1. helyezett: Pohner Ádám
  2. helyezett: Volenter István
  3. helyezett: Veres István

 

A METRO legjobb vegetáriánus tálnak járó különdíjat Veres István, a legjobb hústálnak járó különdíjat Volenter István kapta, míg a legjobb commis Friderika Spekova lett.

 

14:30 – Tálalnak a séfek a Bocuse d’Or magyarországi döntőjén

Nagy az izgalom mind a versenyzőknél, mind a lelátón. 17:00 órakor lesz az eredményhirdetés, a tálalás azonban már megkezdődött. Ahogy egyre több fogás kerül a pultra, úgy erősödik a tapsvihar is a nézőtéren, ahol a jelenlévők már alig várják, hogy vajon ki nyeri idén a híres Bocuse d’Or verseny magyarországi döntőjét. Jókuti András, a Világevő blog szerzője közben izgalmas kérdésekkel bombázza például a korábbi győztes Széll Tamást,  ezzel is tovább fokozva a hangulatot. A 2018-as Bocuse verseny végeredménye azonban már nincs is olyan messze, csak győzzük kivárni!

 

13:46  – A METRO standján lazítottak a Catering Cup nyertesei

Tegnap lezajlott a Catering Cup, ám a nyertes csapattal továbbra is találkozhatunk a METRO standján. Az előző napi esemény fáradalmait ezúttal egy-egy pohár finom bor társaságában pihenték ki. A jó hangulat adott volt, így még Bernáth József séfet is sikerült elkapnunk néhány kérdés erejéig.

A tapasztalt mesterszakács elmondta, hogy látva ezt a rengeteg fantasztikus fogást a versenyen, arra gondolt, hogy így kellene dolgozni a catering szakma mindennapjaiban is. Ebben a megmérettetésben az a különleges, hogy 4 óra van arra, hogy 16 főre főzzenek a résztvevők, ennek ellenére a séf szerint itt is van lehetőség a gyönyörű tálalásra. Ebben pedig egyáltalán nem kételkedünk, hiszen rengeteg fantasztikus fogás született a tegnapi napon is.

 

11:38 – Borbirodalom a METRO standon

Már tegnap elkezdődött a különleges borok felsorakoztatása, a minőségből azonban ma sem lesz hiány. Rögtön a nyitást követően olyan termelők kínálatát kóstolhattuk meg, mint például a Juhász Testvérek Pincészete, akik szinte nulláról építették fel a mára már több száz hektárnyi területüket. Nem csak az ízletes borok voltak azonban jelen, hanem maga Juhász Attila termelő is, akitől az érdeklődők nyugodtan kérdezhettek is az italokról.

Nagy öröm számunkra, hogy a METRO standján itt lehetünk. Jó néhány éve dolgozunk már a vállalattal, és úgy érezzük, rengeteget segítettek abban, hogy boraink eljussanak a HoReCa szektor képviselőihez. Az együttműködésnek hála ma már a nagyobb presztízsű termékeinket is tudjuk értékesíteni a vendéglátóiparban.” – mondta el a fiatal termelő a borkóstolón.

 

11:03 – Óráról órára készülnek az ínyencségek a METRO Gasztroakadémián

A szakmai képzéseiről ismert METRO Gasztroakadémia a Sirha-ról sem hiányozhatott. Az országos rendezvényen is folyamatosan készülnek az ínyenc fogások, olyan neves séfek vezetésével, mint Bereznay Tamás, Gálicz István, Galgóczi Gábor, és még sokan mások. A különleges ételek kóstolása mellett lehetőség van szakmai tanácsok meghallgatására is, ugyanis a képzett mesterszakácsok folyamatosan izgalmas előadásokkal várják az érdeklődőket.

 

10:10 – Elkezdődött!

Néhány perce csak, hogy megkezdődött a Sirha kiállítás második napja, de a Bocuse d’Or séfjeinek már órák óta tart az izgalom. A METRO kora reggel kiosztotta a tegnapi piacozáson beszerzett alapanyagokat, valamint a versenyfogásokhoz biztosított borjúhúst, azóta pedig lázas munka folyik a főzőpultok mögött. A versenyzők ideje fogytán, hiszen délben kezdődik a kóstolás! A mai nap legizgalmasabb pontjára, az eredményhirdetésre még egy kicsit várnunk kell, hiszen a zsűri csak 17:00 órára hozza meg végleges döntését, addig azonban a főzés ideje alatt bármikor megleshetjük a készülő fogásokat.

 

2018.02.07. – Szerda

16:40 Nem csak a képzeletbeli szalagot vágtuk át!

Az idei Sirha egyik legjobban várt eseménye a Bocuse d’Or hazai döntője, amihez a METRO szolgáltatja az alapanyagok jó részét. Ez az esemény nem csak a Sirha, de a nagyvállalat számára is különleges, így az óriási stand piacterén tartott válogatást igen látványos történéssel nyitotta meg.

A közel 1000 négyzetméternyi installáció egyik legkülönlegesebb része a zöldség- és gyümölcspiac, ahol friss és szemet gyönyörködtető termékek sorakoznak három teljes napig. A Bocuse versenyfogásaihoz a séfeknek itt lehetőségük nyílt jó néhány alapanyag összeválogatására, valamint ezen a helyen sorsolták ki a titkos zöldségeket is, mely eredményeképpen a metélőhagymát és a zöldborsót kell felhasználniuk a főzés során. A hivatalos kezdés előtt hallhattuk Horváth Imre, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatójának beszédét, és részesei lehettünk, ahogy Hamvas Zoltánnal, a Bocuse d’Or Akadémia elnökével közösen átvágják a 360°-t szimbolizáló, piacot körbeölelő szalagot.

A szalagátvágás pillanata

 

A látványos válogatással azonban korántsem érnek véget az izgalmak, hiszen holnap kezdődik a Bocuse d’Or hazai döntője, ahol a neves séfek, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Pohner Ádám, Veres István és Volenter István készítik majd el az ínyenc versenyfogásokat.

 

13:59 – Ínyenc borkóstoló a METRO-nál

Nincs is jobb, mint egy fáradt nap után egy hűsítő pohár bor. A Sirha kiállításon csak kapkodjuk a fejünket, és a sok látnivalóban hamar elfárad az ember. A METRO látványos standján azonban nem csak nézelődni, de kóstolni is lehet bőven, többek között a hazai és nemzetközi bormárkák legnagyobbjainak kínálatát. Különleges fehér, vörös vagy rosé borok közül válogathatunk, miközben azt is kitapasztalhatjuk, milyen fogások illenek az egyes italok mellé. Ha pedig kérdésünk lenne, a METRO szakértői, vagy akár a borok termelői is állnak rendelkezésünkre.

 

13:40 – Bocuse döntősök a Gasztroakadémián

A METRO stand egyik legjobban várt eseménye a Bocuse d’Or döntősök piacozása, azonban aki leleményes, már jóval korábban is elkaphat a nagyvállalat installációján egy-két versenyzőt. Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfhelyettese, valamint Volenter István, a 67 étterem séfje például éppen a 9 zónából álló stand Gasztroakadémiáján árul el néhány különleges információt. Ádám egyébként gyakran maga is tart képzéseket a budaörsi METRO Gasztroakadémián.

 

11:45 – Ingyenes honlapkészítés a METRO digitális standon

Folyamatos az érdeklődés a METRO digitális megoldásai iránt. A szakemberek ingyen honlapokat készítenek a vendéglátósok számára. Bővebb információt itt talál >>>

 

11:00 – Bereznay Tamás, zöldségeket válogat a METRO kínálatából.

 

Bereznay Tamás

10:30 – Nagy István államtitkár megérkezett

Nagy István parlamenti államtitkárt köszönthette a METRO csapata a standon. Nagy István meglátogatta a Bocuse d’Or szakácsait, gyümölcsöket válogatott a METRO standnál, majd egy finom borral koccintott Horváth Imrével, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatójával.

Rutka Zoltán, bor kategória menedzser, Horváth Imre vezérigazgató és Nagy István parlamenti államtitkár.

 

10:14, METRO stand – 360°-ot fordult a világ. Elindult az év legrangosabb HoReCa szakkiállítása

Alig pár-perce, hogy elkezdődött a Sirha kiállítás, a METRO standon szinte azonnal felpörögtek az események. A 9 zónából álló, teljes mértékben át- és körüljárható installáció a 360°-osság szellemében épült, ami jól hangsúlyozza az áruházak széleskörű és minőségi kínálatát.

Bereznay Tamás mutatja be a zöldség pultot.

 

 

METRO-összeállítás

Tags: