Ha egy kis tavaszt szeretnénk az étkezőasztalra varázsolni, akkor már terítésnél figyeljünk oda, hogy megfelelő színeket válasszunk. A finom pasztellszínek domináljanak az asztalon, fehér vagy világos terítővel kombinálva. A kiegészítőket is úgy válasszuk meg, hogy mindegyik természetes hatást keltsen. A friss virágok, fafonatok mind-mind központi szerepet játszanak a húsvéti vagy tavaszi környezet megteremtésében. Nem csak a szemet gyönyörködtetik, hanem illatukkal is odavarázsolják a tavaszt. Asztaldekorációnál figyeljünk arra is, hogy ne válasszunk túlságosan nagy vázát, hogy ne foglaljon el sok helyet. A kevesebb néha több.
1. Az üres üvegbe szórjunk dekorhomokot. 2. Helyezzük rá a fafonatokat, a mohákat vagy bármit, amivel díszíteni szeretnénk.
3. Szúrjuk bele a virágokat, barkaágakat. 4. Kössünk az üvegre egy szalagot.
5. El is készült az asztaldekorációnk.
Húsvétra kifejezetten ötletes elem, ha a tojáshéjba helyezünk virágokat vagy növényeket és ezekkel díszítjük az asztalt. Egy üres tyúktojásba több virág fér el, míg a fürjtojás már önmagában is szemet gyönyörködtető.
Sima tyúktojás virágokkal. Fürjtojás.