Március végén hirdették ki, hogy melyik hazai éttermek kapnak Michelin-csillagot. A neves díjat a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown, valamint a második csillagát is megszerző Onyx vehették át.

A 2018-as átadó turné különlegessége, hogy a csillagok mellett ezúttal egy másik rangos díj is gazdára lel, ugyanis Magyarországon először adták át a Bib Gourmand kitüntetést, az ár-érték arány szempontjából kiemelkedő vendéglátóhelyek díját, amit Széll Tamás bisztrója, a Stand 25 nyert el.

A plakettek átadására ezúttal is ünnepélyes keretek között kerül sor. Idén a METRO Nagykereskedelmet, a kiválasztott éttermek elsőszámú beszállítóját érte a megtiszteltetés, hogy szakmai támogatóként átadhassa a díjakat. Az első állomás a Costes Downtown volt, ahol Horváth Imre vezérigazgató nyújtotta át a rangos elismerést Tiago Sabarigo séfnek. Az ambiciózus fiatalember 2015 júniusától viszi az étterem konyháját, és saját elmondása szerint amióta itt él, nem csak a munkában, de a magánéletben is megtalálta számításait, hiszen magyar felesége van.

Michelin-plakett 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: