A Chaîne des Rôtisseurs világszervezet évről évre rendez nemzetközi versenyeket a tagéttermeiben dolgozó, 27 év alatti séfeknek. A rangos gasztroeseményt sokan egyenesen a Bocuse d’Or előszobájának tekintik. Minden hazai Bocuse d’Or győztes legalább egyszer indult ezen a megmérettetésen. A hazai döntőnek idén is a budaörsi METRO Gasztroakadémia ad otthont, amely a nyertes számára belépőt jelent a 2018. szeptember 7-én Tajvanon megrendezett Ifjú Szakácsok Világbajnokságára.

A mai megmérettetésen a METRO saját versenyzőt is indít, a hazai Bocuse döntőn a legjobb commis (segítő) díját elnyerő Friderika Spekova személyében akit Sárközi Ákos Michelin csillagos séf (Borkonyha) és Volenter István többszörös Bocuse d’Or dobogós készített fel a Gasztroakadémián. Friderika támogatásával is szeretnénk jelezni azt a törekvésünket, hogy minél több fiatal szakembert soroljunk vásárlóink közé.

Friderika Spekova

Rajta kívül még tizenegyen szállnak ringbe azért, hogy hazánkat képviselhessék a világbajnokságon: Akács István (Platán Étterem), Danka Szabolcs (Kárpátia Étterem), László Imre (Corinthia), Friderika Spekova (METRO), Gregus Dániel (Four Seasons), Horváth Dénes (Gundel Étterem), Horváth Sándor (Thermál Hotel Visegrád), Kisiczki Adrián (Budapest Bisztro), Kiss Erik (Four Seasons), Mónus István (Vadrózsa Étterem), Lendvai Levente (Arany Kaviár Étterem), Tasi Bálint (Hotel Azúr).

A verseny egyik különlegessége, hogy az indulók csak a verseny kezdete előtt ismerik meg az alapanyagokat amikből kell elkészíteniük egy előételt, egy fő ételt, és egy desszertet – 3 óra alatt.

Verseny zsűrizése is kiemelkedő mivel hazánk meghatározó séfjei kóstolják a fogásokat mint például Bíró Lajos (Bock Bisztró), Györffy Árpád (Four Season Hotel), Raj Ráhel (cukrászat meghatározó egyénisége), Pereszlényi Alexandra (tavalyi győztes).

 

Tags: