HA KERÜLSZ MINDEN ÁLLATI EREDETŰ DOLGOT, ÉS MÁR MOST AZON GONDOLKOZOL, HOGY MIT RAKSZ AZ ASZTALRA AZ ÜNNEPEKKOR, AKKOR EZ AZ ÜNNEPI VEGÁN MENÜSOR NEKED VALÓ.

NARANCSOS CÉKLASALÁTA

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • kb. 30 dkg főtt, hámozott cékla
  • 2 darab narancs
  • 1/2 narancs kifacsart leve
  • 1 evőkanál mézpótló vagy cukor
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 5 dkg Bolero mix salátakeverék

A céklát vékonyabb cikkekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A mézpótlót, 1 evőkanál olajat és 1 evőkanál narancslevet összekeverünk, meglocsoljuk vele a céklát. 200 fokra melegített sütőbe toljuk, és 20 percet sütjük úgy, hogy a félidőben mindet megfordítjuk. Hűlni hagyjuk.

Közben a narancsot megpucoljuk, felszeleteljük. A koriandert száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg pattogni nem kezd. Mozsárban összezúzzuk. Kis tálba borítjuk a maradék olajjal, narancslével valamint a vörösborecettel együtt, és elkeverjük.

Lapos tál aljára szórjuk a salátakeveréket, elrendezzük rajta a gyümölcsöt és a céklát, meglocsoljuk a dresszinggel.

KÓKUSZTEJES GOMBALEVES

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg fehér shimeji gomba
  • 25 dkg barna shimeji gomba
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál morzsolt bazsalikom
  • 2 evőkanál gluténmentes szójaszósz
  • 1 konzerv kókusztej (400 ml)
  • frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:

  • 3-4 szál friss kakukkfű letépkedett levelei

A zöldségeket megtisztítjuk. A felhevített olajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymával még 1-2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt félpuhára főzzük. Beletesszük a gombát és a szójaszószt, majd további 10 percig pároljuk. A kókusztejet is belekeverjük, és még 10 percig rotyogtatjuk a levest. Kakukkfűvel meghintve, forrón tálaljuk.

GOMBÁS WELLINGTON

Elkészítési idő: 1 óra + hűtési idő

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg barna shimeji gomba
  • 20 dkg hámozott, főtt gesztenye
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 csomag vegán készre nyújtott friss leveles tészta
  • néhány csepp Exotic food csípős chiliszósz
  • őrölt bors

a kenéshez:

  • 2 evőkanál Exotic Food édes chiliszósz
  • 1/2 evőkanál víz

A gombát a tönkjénél szétválasztjuk, a felesleget levágjuk az aljáról. A gesztenyét durvára aprítjuk.

A felhevített olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. A fokhagymával kevergetjük még 1 percet, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és addig sütjük, amíg meg nem puhul, és a leve el nem párolog. Levesszük a tűzről, belekeverjük a gesztenyét, a csípős chiliszószt, és hagyjuk kihűlni. A masszát a tészta szélességénél 5 cm-rel kisebb méretű hengerré formáljuk, szorosan fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A tésztát sütőpapírral borított tepsire terítjük. A zöldséges hengert az egyik szélére tesszük, és óvatosan a tésztába tekerjük-csomagoljuk úgy, hogy a vége az aljára essen. A széleket lenyomkodjuk, a tésztát megkenjük az édes chiliszósz és a víz keverékével. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. 10 percig pihentetjük, majd szeletekre vágva, melegen tálaljuk. Tetszőleges körettel kínáljuk.

GYORS KÁVÉS SÜTEMÉNY

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 evőkanál darált lenmag
  • 12 evőkanál víz
  • 10 evőkanál cukor vagy édesítőszer
  • 12 evőkanál folyékony kókuszolaj
  • 8 evőkanál rizstej
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 8 evőkanál főzött kávé Dallmayr Crema d’Oro kávéból
  • 12 csapott evőkanál rizsliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 nagyobb csipet só
  • 8 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor

tálaláshoz:

  • 1 gránátalma

A darált lenmaghoz keverjük a vizet, és addig hagyjuk állni, amíg a massza be nem kocsonyásodik. Ekkor hozzádolgozzuk a cukrot, az olajat, a rizstejet, a kávét, a vaníliát. Beleszórjuk a liszt, a só, a sütőpor, a kakaópor elegyét, és az egészet alaposan összekeverjük.

4 kisebb kerámiaedényt olajjal kikenünk, kettéosztva belekanalazzuk a tésztát, és a süteményt 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük – tűpróbával- ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Kistányérra borítjuk, kihűtjük, és gránátalmamagokkal díszítve tálaljuk.

Ajánlott termékeink

Tags: