Ezekkel a gyümölcsökkel kínálhatjuk partnereinket anemptytextlline cikkek Nem egyszerű a dolga annak a cégnek, amely a savanyú cukorkás vagy bonbonos tál helyett valami egészségesebb alternatívát szeretne nyújtani a hozzá betérő ügyfelei... Kis ajándékozási etikett anemptytextlline cikkek, Díszek Az év vége közeledtével egyre gyakrabban gondolnak az emberek az ajándékozásra. Persze először érdemes azt leszögezni, hogy kit lepjünk meg, és ki az akit... Ha már nassolsz (inkább magokat és aszalványokat egyél) anemptytextlline cikkek Időnként a rendszertelen evés miatt, máskor csak pótcselekvésként, de sokan nassolnak. Teszik ezt annak ellenére, hogy tisztába vannak azzal, súlyuknak, egészségüknek nem feltétlen használ... Aszalványok nassoláshoz anemptytextlline cikkek, Édességek A téli időszakban kevesebb friss gyümölcs érhető el, ilyenkor a vásárlói érdeklődés erősödik az aszalványok iránt. Halak és tenger gyümölcsei a METRO kínálatában anemptytextlline cikkek, Ünnepi menük Magyarországon karácsony hagyományosan a halfogyasztás csúcsa, az éves forgalom mintegy 35-40 százaléka esik az ünnepek idejére. Ilyenkor még azok is esznek a vízi élőlényekből,... Itt a forralt bor szezonja anemptytextlline cikkek, Ünnepi italok Nyakunkon az esős, hideg napok, ilyenkor jól esik egy kis lélekmelegítő. Sokan kívánnak meg ebben a cudar időben egy pohár forralt bort. Téli vitaminbombák anemptytextlline cikkek Noha a fagyosra forduló időben alig terem már valami számos olyan termék van, ami frissen fogyasztva igazi vitaminbombaként hat. Egészséges csábítás – magok anemptytextlline cikkek Az ünnepek sokak számára egyet jelentenek azzal, hogy láthatatlanul kúsznak fel rájuk a plusz kilók a nagy családi vacsorák és ebédek alkalmával. Másoknak még... Karácsonyi fények az irodában anemptytextlline cikkek, Díszek Nagyon jó hangulatú tud lenni emellett egy szép fénykoszorú, egy csillag füzér vagy éppen egy világító fa is. Meghitt ünneppel a tűz melegénél anemptytextlline cikkek, Díszek A karácsony hangulatát sokan emelik azzal, hogy fafűtéses kályhájukba, kandallójukba begyújtanak. Dobjuk fel a hangulatot egyedi céges adventi naptárral anemptytextlline cikkek, Díszek Nemcsak a gyerekek számára kedvelt tevékenység az ünnepek előtti időszakban az adventi kalendárium nyitogatása, felnőttek számára is izgalmakat tartogathat. Világítás technikák - körkép anemptytextlline cikkek, Díszek Mit sem ér a karácsony megfelelő világítás nélkül! Karácsonyi illatok az irodába anemptytextlline cikkek, Díszek A karácsony a fények és az ízek mellett az illatokról is szól. Kivilágított ház - csakis energiatakarékosan! anemptytextlline cikkek, Díszek A karácsony egyben a téli napforduló időszaka is, az ünnepig egyre rövidebbek lesznek a nappalok, és egyre hosszabbak az éjszakák. A tél színei: függönyök, bútorok, terítők, szalvéták stb. anemptytextlline cikkek, Díszek Piros és zöld.. erről a két színről szinte mindenkinek a karácsonyi ünnepek jutnak az eszébe. Karácsonyi gyertyakörkép anemptytextlline cikkek, Díszek A karácsonyi gyertya az ünnep egyik dísze, a fény szimbóluma. Tényleg leáldozott a fényfüzéreknek? anemptytextlline cikkek, Díszek Megoszlik az emberek véleménye a fényfüzérek kapcsán, hiszen sokakban keltenek visszatetszést a rikító színű, folyamatosan villogó darabok. Nagy-Britannia kedveNagy-Britannia kedvence: a tőkehalnce: a tőkehal anemptytextlline Hal Közismertebb példánya többek között az atlanti tőkehal. A legtöbb tőkehalféle az északi félgömb mérsékelt vizeiben él, ám előfordulnak hűvösebb térségekben is. Sokszor a Jeges-tenger... 12 dolog, amit eddig biztosan nem tudtál a feketelábú iberico sertésről anemptytextlline Hús Az iberico sertés Spanyolország nyugati és dél-nyugati részein lelhető fel.Különös tekintettel a kamillával, levendulával, burjánzó tölgyesekkel borított övezetekre. Amennyiben Hispániában járunk, mindenképpen nevezzünk be... Kalapos, pettyes, nyurga vagy lapos: a gomba anemptytextlline Egyéb Gyerekkori meséink, óvodai jelek kiemelt szereplője, a kalapos gomba felnőtt korunkra egészen új köntösben ünnepli visszatérését. Ekkoriban már gyakrabban és többnyire szívesebben találkozunk vele... Karácsonyi menük #1 – angol karácsonyi menüsor anemptytextlline Ünnepi menük ÍME EGY KÜLÖNLEGES NEMZETKÖZI, MÉGHOZZÁ EGY ANGOL MENÜSOR AZ ÜNNEPEKRE.TÉLI APEROL SPRITZElkészítési idő: 5 percHozzávalók személyenként: 1/2 dl Aperol 3/4 dl Prosecco Spumante DOCG Valdobbiadene... Karácsonyi menük #2 – vegán karácsonyi menüsor anemptytextlline Egyéb, Ünnepi menük HA KERÜLSZ MINDEN ÁLLATI EREDETŰ DOLGOT, ÉS MÁR MOST AZON GONDOLKOZOL, HOGY MIT RAKSZ AZ ASZTALRA AZ ÜNNEPEKKOR, AKKOR EZ AZ ÜNNEPI VEGÁN MENÜSOR... Az ezerarcú „villányi kisburgundi”: a pinot noir anemptytextlline Bor, Ünnepi italok A pinot noir – a pinot blanc-nal és a pinot gris-vel, vagyis a szürkebaráttal szoros családi köteléket alkotva – Franciaországból származó szőlőfajta, ezen belül... A vörösborok alfája és omegája – a Cabernet Sauvignon anemptytextlline Bor, Ünnepi italok A világ legelterjedtebb és egyik legnépszerűbb kékszőlőfajtája, a cabernet sauvignon. A szőlő, ami sosem megy ki a divatból: a chardonnay anemptytextlline Bor, Ünnepi italok A chardonnay, más néven a kereklevelű szőlő évszázadok óta az egyik legjelentősebb és legalapvetőbb szőlőfajtának számít a bortermelés világában. Ez az ital ajándék anemptytextlline cikkek, Ünnepi italok Az ünnepek közeledtével bevett szokás, hogy – elsősorban a férfiakat – itallal ajándékozzák meg. Pezsgő koktélok legújabb gyöngyözőbor ötletek habzó élvezet kis buborék, nagy élvezet anemptytextlline cikkek, Ünnepi italok Mi lehet annál stílusosabb, mint pezsgős koktéllal üdvözölni a vendégeket egy nyári partin? Az aperitifként is felszolgálható gyöngyözőboros italok játékos, már-már „csiklandós” élményt nyújtanak... A jó káposzta ismérvei anemptytextlline cikkek, Ünnepi menük Méltatlanul alábecsült növény a káposzta, hiszen leggyakrabban karácsony környékén kerül asztalra, pedig a töltött káposztán túl is van élet. Bejgli kisokos – 2. rész anemptytextlline cikkek, Édességek, Ünnepi menük Mindenkinek megvan a maga jól bevált családi receptje, hozzá pedig néhány trükk és titok, amitől tökéletes lesz a karácsonyi bejgli. De melyek ezek a... Bejgli kisokos – 1. rész anemptytextlline cikkek, Édességek, Ünnepi menük Ha karácsony, akkor bejgli. Sütjük, esszük, sütjük, esszük. Ki mákosat, ki diósat, az ínyencebbek gesztenyéset, csokoládésat, marcipánosat, vagy akár meggyeset. A lehetőségek száma mostanra... Halászlé körkép anemptytextlline cikkek, Ünnepi menük A halászlé készítését örök verseny és parázs viták övezik. Egy dologban azonban mindenki egyetért: a halászlé az egyik legkedveltebb és legízletesebb hungarikum. Házi pralinék anemptytextlline cikkek, Édességek, Ünnepi menük Ha szakácsként rátermettségünket és igényességünket apró ajándékokkal is igyekszünk kifejezni, akkor a házi készítésű praliné a tökéletes megoldás. Egy apró, ízlésesen tálalt édességtálra minden... Karácsonyi ételek a nagyvilágból anemptytextlline cikkek, Ünnepi menük Ha esetleg valaki szeretne túllépni a hagyományos magyar ételeken és karácsonykor valamely más nemzetre jellemző menüsort állítana össze, érdemes már most ismerkedni az ételekkel. Sütőtök: a tél ajándéka anemptytextlline cikkek, Ünnepi menük Az őszi időszak végével egyre kevesebb idény jellegű finomságot tudunk az asztalra tenni. Arra pedig talán csak a sütőtök alkalmas, hogy a levestől a... Amerika kedvence: a pulyka anemptytextlline Hús, Ünnepi menük A következő sorokban az amerikaiak tradícionális hálaadási vacsoráinak sztárja, a pulyka kerül nagyon részletes bemutatásra. Itt a Márton nap anemptytextlline cikkek A legenda szerint Szent Márton Savaria (a mai Szombathely) szülötte. A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén... Ezt árulja el rólad a kedvenc bejglid! anemptytextlline cikkek, Édességek Melyik a kedvenc bejglid? A diós, a mákos, esetleg a gesztenyés, vagy a csokis, a marcipános, esetleg valamelyik aszalt gyümölcsös? Választásod meglepően sokat árul... A csokoládé jótékony hatásai anemptytextlline cikkek, Édességek A csokoládé kapcsán egyesek még mindig az elhízásra, és a lyukas fogakra asszociálnak. Pedig a magas kakaó tartalmú, „igazi” csokoládé számos előnyös tulajdonsággal bír. Egészséges édességek anemptytextlline cikkek, Édességek Egyesek divatból, míg mások szükségből, de egyre többen térnek át az egészséges életmódra. Téli hangulat az irodában – hogyan díszítsünk anemptytextlline cikkek, Díszek Az adventi időszak közeledtével érdemes ezeket a hangulati elemeket az irodákban, üzlethelységekben is megteremteni. Milyen ajándékot érdemes az ügyfeleknek választani anemptytextlline cikkek, Díszek Jó ötlet lehet, ha valamilyen formában megjelenik a vállalkozásunk, vagy visszaköszön a tevékenységünk az ajándék esetén. Gyertyaöntés házilag anemptytextlline cikkek, Díszek Remek szórakozás lehet a gyertya készítés az évvége közeledtével, amelyet ráadásul házilag is meg tudunk tenni. Gyertya az irodában anemptytextlline cikkek, Díszek A karácsonyi hangulat elengedhetetlen kelléke a gyertya. Tervezzük meg az év végét az irodában anemptytextlline cikkek, Díszek Az év végi időszak a cégeknél sem feltétlen sétagalopp, főleg, ha van valamilyen szezonális termékük, esetleg a kiskereskedelemhez kapcsolódnak. Így lesz stresszmentes a karácsonyi előkészület anemptytextlline cikkek, Díszek A karácsony sokak számára a békés ünnep helyett gyomorgörccsel járó eseményt jelent. Adventi naptár házilag anemptytextlline cikkek, Díszek Közeledik az adventi időszak, érdemes akár a gyereket, akár a párunkat, de még magunkat is meglepni minden nap valami aprósággal. Ehhez az üzletekben is... Teát az irodába anemptytextlline cikkek, Díszek Kevés sokoldalúbb, minden évszakban alternatívát nyújtó szomjoltó akad, mint a tea, ezért bátran ajánljuk munkahelyi fogyasztásra is. Több nemzedék nőtt fel a citromos, cukros... Borotvakagyló, a vízpart fúrótornya anemptytextlline Hal Mindenki tudja: kicsi a bors - jelen esetben a "fúró", de erős! És éles. És mennyeien finom! Először ismerje és aztán mindenképp kóstolja is... Tölgyfahordók, barrique borok anemptytextlline Egyéb A borkészítési eljárások felsorolása, az ahhoz kapcsolódó folyamatok elemzése és részletezett leírása egy komolyabb értekezés alapjául szolgálhatnak. Rántott hús, bécsi szelet, schnitzel - bárhogy nevezzük, a kedvencünk! anemptytextlline Egyéb, Hús A rántott hús, vagyis a borjú bécsi, közismert nevén Wiener Schnitzel eredeti receptúra szerint laposra klopfolt borjúhúsból készült, ám a modern törekvések, a könnyebb... Burgonya, az inkák ősi eledele anemptytextlline Zöldség gyümölcs Krumpli, pityóka, kolompér - ki hogy hívja, úgy nevezi. De mennyire ismerjük ezt a fantasztikus zöldséget? Vaddisznó, a kártékony vadcsemege anemptytextlline Hús Az egyik legelterjedtebb és mindemellett legkártékonyabb vadon élő állat hazánkban, ám nem csupán ezek miatt lett az egyik legkedveltebb vadhús is. "Illatmániás vagyok" - Interjú Günzer Tamással anemptytextlline Aktuális A szakma őszinte szeretete és kemény munka – a villányi borvidék egyik legnépszerűbb borászata, Günzer Tamás Pincészete e két elv alapján gyarapodott folyamatosan az... Így megy a Juhász Testvérek Pincészetnél - Interjú Juhász Ádámmal anemptytextlline Aktuális A nulláról kezdték, jelenleg azonban már több száz hektáron gazdálkodnak. A Juhász testvérek évtizedek óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel, és idővel egyre nagyobb borbirodalmat építettek ki... Mit jelent a Badacsonyban borásznak lenni? Interjú Laposa Bencével! anemptytextlline Bor Kitűnő borok és a legszebb balatoni panoráma: ez jellemzi a badacsonyi borvidéket, ahol a Laposa család már hosszú évtizedek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel. A Laposa... "A jó bort nem kell magyarázni" - Interjú Varsányi Lajossal anemptytextlline Aktuális Varsányi Lajos harmadik generációs szőlőtermesztőként 1990-ben indította vállalkozását, mely ma már Varsányi Pincészet néven az egri borvidék egyik legkedveltebb borászata. Vásárlóiknak jó szívvel ajánlják... Lila káposzta, az őszi-téli szezon vitaminforrása anemptytextlline Zöldség gyümölcs Bár már az ókori rómaiak is ismerték és szerették, ma mégis sokan kerülik, pedig napjainkban igazi „superfood”-ként funkcionál a káposzta. Magas C-vitamin tartalma és... Joselito és népes családfája – az iberico sertés anemptytextlline Hús Felmerül a nem kifejezetten költői kérdés, mely szerint: mit is tudunk a méltán neves iberico sertésről? Az orosz kulinária netovábbja: a kaviár anemptytextlline Hal A világ egyik legmegosztóbb fogásai közé tartozik az oroszok kedvenc csemegéje: a kaviár. Márton és gágogó kedvence: a liba anemptytextlline Hús A házilúd, vagyis közismertebb nevén a liba, az egyik legrégebben háziasított haszonállatok közé tartozik. A sütőtök, Halloween narancssárga barátja anemptytextlline Zöldség gyümölcs A sokak által jól ismert és különösen közkedvelt sütőtök származását tekintve eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik. Teát az irodába! anemptytextlline Aktuális Kevés sokoldalúbb, minden évszakban alternatívát nyújtó szomjoltó akad, mint a tea, ezért bátran ajánljuk munkahelyi fogyasztásra is. Több nemzedék nőtt fel a citromos, cukros... Nem csak a karácsonyi sütibe jó a gyömbér anemptytextlline Zöldség gyümölcs Egyre többen tudnak arról, hogy milyen sokoldalú növény a gyömbér, sokan továbbra is csak a karácsonyi sütik fűszereként használják. Pedig célszerű lehetőség szerint minél... Egészséges édességek anemptytextlline Aktuális Egyesek divatból, míg mások szükségből, de egyre többen térnek át az egészséges életmódra. Kína és Új-Zéland közös barátja: a kivi anemptytextlline Zöldség gyümölcs Manapság az üzletek polcain egész évben fellelhető kivi gyümölcs nem volt mindig ilyen könnyedén beszerezhető. Irsai Olivér, a könnyed nyári esték legjobb barátja anemptytextlline Bor Az Irsai Olivér Magyarország egyik legközismertebb és legkedveltebb fehérbor fajtája. A pettyes az igazi: a kis pettyes macskacápa anemptytextlline Hal A kis pettyes macskacápa elnevezés némi kettős érzettel lengi körül ezt az igen különleges állatot. Ital ajándékba - Kinek illik és kinek nem? anemptytextlline Bor Egy palack nemes borral is kifejezhetjük tiszteletünket. Sütőtök: a tél ajándéka anemptytextlline Zöldség gyümölcs Levestől a desszertig bármely fogás szerepét betölti. Téli vitaminbombák anemptytextlline Zöldség gyümölcs A fagyosra forduló időben alig terem már valami... mi adunk néhány tippet! Karácsonyi ételek a nagyvilágból anemptytextlline Aktuális Ismerkedjünk az ételekkel és ne féljünk az új dolgoktól! Próbára fel! Exkluzivitás karácsonyra? A kaviár anemptytextlline Hal A legmagasabb fokú kulináris ízélmény ritka és értékes. Luxus csoda a tenger mélyéről: az osztrigák anemptytextlline Hal A kagyló már önmagában is a kulináris luxus összefoglalása – ideális, könnyű, rafinált és kicsi előételeket lehet készíteni belőle. Nem csak nyersen fogyasztható, de... Melyik lencse mire jó? Gourmet lencsék anemptytextlline Zöldség gyümölcs Régóta ismert és sokszor alábecsült volt, ám most újra divatba jött a lencse azt követően, hogy éveken át csak unalmas levesekből és még kevésbé... Minőségi italok ajándékba anemptytextlline Aktuális Valódi kihívás az ételek és italok között diszkrimináló gurmandoknak megfelelő ajándékot találni. A METRO szakértői adnak néhány ötletet: ezeknek a segítségével biztosan nem lősz... Három ünnepi asztalteríték anemptytextlline Aktuális Csodaszép, minden ízlést kielégítő ötletek! Már csak azt kell eldönteni, hogy klasszikus, elegáns vagy színpompás legyen az ünnepi asztal? ízletes rákfélék anemptytextlline Hal Akik szeretik konyhaművészetüket a tenger gyömölcseiből készült fogásokkal is megcsillogatatni, azok számára megkerühetetlen a norvég homár és a garnélarák. A homár aprócska rokonai, külösen... Kápráztassa el vendégeit jégszobrokkal vagy jégpohárral! anemptytextlline Aktuális A tél varázsa egészen az ünnepi asztalig elér. Az jégből készült csillogó dekorációk különleges hangulatot teremtenek. Amit a profi jégbárok és szállodaláncok nagyban kínálnak,... Kreatív szalvétahajtogatási technika anemptytextlline Aktuális Az ünnepien megterített asztal a házigazda ismertetőjele. Tedd le az ünnepi asztalra a saját névjegyedet, és tálald a különlegesen finom karácsonyi menüt méltó asztali... Ponytsztori - mi lenne velünk nélküle? anemptytextlline Hal Nincs karácsony vagy újév ponty nélkül. Legalábbis Közép vagy Kelet-Európa országaiban az ünnepi menü nem is lenne az, ha a ponty hiányozna az asztalról.... Szarvasgomba, a gasztronómia ékköve anemptytextlline Zöldség gyümölcs Íze lenyűgöz, megbabonáz, aromás illata minden gurmandot elcsábít: a szarvasgomba a világ legfinomabb gombája, ami még a legegyszerűbb fogást is kulináris csodává varázsolja. Ezeket már most bespájzolhatjuk karácsonyra anemptytextlline Egyéb A karácsonynak sok neuralgikus pontja van, ezek egyike a karácsonyi menü elkészítése, és az ehhez szükséges alapanyagok beszerzése. Borok forralt bornak anemptytextlline Bor Nincs kőbe vésett szabálya a forralt borkészítésének, így gyakorlatilag csak az ízlésünk szab határt annak, hogy milyen alapanyagot válasszunk hozzá A METRO húsosztálya anemptytextlline Hús A METRO áruházak húsból is igyekeznek minden igényt kiszolgálni, így a hagyományosan legkedveltebb árucikkek mellett különlegességeket is kínál a lánc. Mindent a lazacról! anemptytextlline Hal A lazacok édesvizű folyókban születnek, de életük nagy részét tengerekben és óceánokban töltik, és csak az ívási időszakban térnek vissza a folyókba. Milyen zöldségeket és gyümölcsöket együnk télen? anemptytextlline Zöldség gyümölcs Érdemes télen is szezonális zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani. A METRO halosztálya anemptytextlline Hal Áruházaink egyik legszebb és legszembetűnőbb értékesítési területei a hal osztályok. Nem lehet úgy elmenni mellettük, hogy ne álljunk meg egy fél percre, végignézni a... Karácsonyfadíszítés - 1. rész anemptytextlline Aktuális Ha nem tudja, milyen stílusban díszítse fel a karácsonyfáját, mi segítünk - egy különleges kis videó segítségével! Fekete-fehér, fogas-süllő anemptytextlline Hal A horgász nemzetség egyik legnépszerűbb hala a fogas, amelyet másnéven süllőként is szokás emlegetni. Ismerje meg még jobban! Aszalványok nassoláshoz anemptytextlline Zöldség gyümölcs A téli időszakban kevesebb friss gyümölcs érhető el, ilyenkor a vásárlói érdeklődés erősödik az aszalványok iránt Szívet melengető meditterrán álom: a narancs anemptytextlline Zöldség gyümölcs Mivel nem igényel különösebb bemutatást, így rögtön bele is vágunk a közepébe: a narancs a citrusfélék alcsaládjába tartozó mediterrán-szubtrópusi gyümölcs.Héjának, vagyis "flavedójának"- ahogyan a... Karácsonyi borajánló anemptytextlline Bor Az ünnepek idején hagyományosan terülj-terülj asztalkám van, számos féle étel kerül az asztalra. Mi legyen a megmaradt csokival? Receptötletek! anemptytextlline Egyéb Arra azért érdemes figyelni, hogy a szavatossága ne járjon le, de ha még időben vagyunk, akkor egy kis elszíneződéstől sem kell félni. Milyen az idei karácsonyfatrend? anemptytextlline Egyéb Nagyon sokan vannak, akik továbbra is a hagyományos, frissen vágott fákat farigcsálják és kisebb-nagyobb sérülések árán állítják fel december 24-én. Gyöngyöző szilveszteri álom: a pezsgő anemptytextlline Bor Teljes bizonyossággal megállapítható, hogy az ünnepi alkalmak egyik elengedhetetlen kelléke a gyönyörű, apró buborékokkal tarkított italkülönlegesség, vagyis a pezsgő. Szilveszteri pezsgőajánló: Francia pezsgők anemptytextlline Bor Pezsgő nélkül elképzelhetetlen a szilveszter, köszöntsék igazán finom nedűvel az új évet. Mentes édességek: divat vagy szükség? anemptytextlline Egyéb Az orvostudomány az elmúlt években sokat fejlődött, így ma már sokkal pontosabb diagnózist tudnak felállítani. Minden, amit a jó dióról tudni kell anemptytextlline Egyéb A dió – és a hozzá hasonló csonthéjas termések – fogyasztása számos pozitív élettani hatással jár. Szilveszteri pezsgőajánló: Magyar pezsgők anemptytextlline Bor Sokáig a hazai pezsgőgyártás finoman szólva is csak mennyiségorientált volt, és a szilveszterre palackozott tankpezsgők minősége meglehetősen gyatrának bizonyult. A magyarok kedvenc újbora: a Vylyan Bogyólé anemptytextlline Bor Ha még nem ismerős számodra a Vylyan bogyólé, két dolog garantált: miután megismered, azonnal meg akarod kóstolni, és miután megkóstoltad, szeretni fogod. A tenger legvadabb kardforgatója: a marlin anemptytextlline Hal Nem mindennapi a külseje, mint ahogy nem mindennapi a marlin íze sem. Ismerje meg közelebbről, és ne várjon sokáig azzal, hogy meg is kóstolja. Gyömbér: a lélek és a test doktora anemptytextlline Zöldség gyümölcs A gyömbér egy olyan, világszerte ismert természetes hatású gyógynövény, amelynek íze erősen megosztja a nagyközönség sorait. Volenter István: "Az utolsó versenyen a tisztes helytállás és a fejlődés volt a cél, most nyerni szeretnék" - Interjú anemptytextlline Aktuális Gyermekkorában esze ágában sem volt, hogy szakács legyen, aztán az élet mégis úgy hozta. Magyarország göndör büszkesége: a mangalica anemptytextlline Hús A mangalica Magyarországon őshonos, törvényileg védett sertésfajta. Létezését sok legenda övezi, így íme pár történet a kialakulásáról, elterjedéséről. Pohner Ádám: "Minden gondolatom a Bocuse d'Or körül forog" - Interjú anemptytextlline Aktuális Ádám egy finom paprikás krumplinak köszönhetően döntött a séf szakma mellett, mikor még 16 éves volt. Több mint erőleves - Bereznay Tamás a marha consomméról anemptytextlline Hús Pontosan mi az a consommé?A consommé egy francia leves, amelynek nincs igazán hazai megfelelője, talán az erőleveshez áll a legközelebb. Mivel nem egy klasszikus,... Veres István: "Mind azért megyünk a Bocuse d'Or döntőjébe, hogy nyerjünk! anemptytextlline Aktuális István Erdélyben, Kézdivásárhelyen született. A vendéglátásban nőtt fel, hiszen szüleinek saját étterme van. 91 éves korában elhunyt Paul Bocuse anemptytextlline Aktuális A franciák legtöbbet ünnepelt sztárséféről nevezték a Bocuse d’Or szakácsversenyt. A magyar gasztronómia alfája és omegája: a Sirha Budapest anemptytextlline Aktuális 2018-ban ismét Sirha Budapest, ezúttal február 7-9. között! Sirha Budapest 2018 – Bocus d'Or döntős alapanyagok, versenytémák, innovációk anemptytextlline Aktuális Mi az a Sirha, milyen versenyek várhatóak és melyek a kötelező alapanyagok? Bocuse d’Or – az európai szakácsművészet netovábbja anemptytextlline Aktuális Minden egy helyen, amit a Bocus d'Or séf-versenyről mindenkinek tudni kell. Afrodiziákumok: tudományos tény vagy városi legenda? anemptytextlline Aktuális Afrodiziákumok már pedig léteznek! Néhányan legalábbis évszázadok óta ezt állítják. METRO GASZTRO 360 anemptytextlline Aktuális A METRO Kereskedelmi Kft. 25 éve, a magyar kereskedelmi piac egyik legrégebbi meghatározó szereplője. METRO GASZTROAKADÉMIA PROGRAMOK - SIRHA 2018 anemptytextlline Egyéb Nézze meg séfjeinket élőben! Ismerkedjen meg a METRO termékkínálatával! Várjuk szeretettel a 2018-as SIRHA kiállításon a Hungexpo A pavilonjában! SIRHA 2018 - percről-percre anemptytextlline Aktuális Kövesse velünk a SIRHA kiállítás eseményeit! Tudjon meg első kézből mindent! A METRO, egy közel 800 négyzetméteres standon várja az érdeklődőket! A VIDÁMSÁG ÉS A SZÍNEK NAPJAI anemptytextlline Aktuális A tavasz tökéletes időszak az ünneplésre. Az országonként változó húsvéti népszokások a keresztény vallás szerves részét képezik. A pompás zöld legelők királya: a bárány anemptytextlline Hús A legelők legbarátságosabb háziasított állata a juh, másnéven a birka, bárány. A téli napok színes vitaminbombája: a retek anemptytextlline Zöldség gyümölcs Ki gondolta volna, hogy a retek a téli időszak egyik leghatásosabb vitaminbombája? Pedig így van! Az északi vizek leopárdja: a pettyes farkashal anemptytextlline Hal A pettyes farkashal a tengeri halak azon nemzedékébe tartozik, amely két alfajra osztható: az egyikük a pásztás farkashal (anarrhichas lupus), másik fajtájuk pedig a... Ünnepek a világ körül anemptytextlline Aktuális Nem csak a keresztény húsvétot ünneplik napjainkban a világban az évnek ebben az időszakában. Életerő az étlapon anemptytextlline Aktuális Húsvét a nagyböjt végét jelzi, így nem meglepő, hogy az étel ezekben a napokban bőségesen jelenik meg még ott is, ahol az ünneplés nem... Dekoráljunk tojásokkal - stílusosan anemptytextlline Aktuális A húsvéti hangulat minden vendéget ámulatba kell hogy ejtsen! Ezért a vendéglátók mindig kiemelt figyelmet fordítanak az asztal és a lakás dekorációjára. Tavaszi asztaldekorációk – Csináld magad! anemptytextlline Aktuális Gyorsan és egyszerűen nagyon szép tavaszi asztaldekorációkat tudunk készíteni, nem kell hozzá más csak egy kis kézügyesség, egy üres üveg, virág és néhány dekorációs... Gumireklámtól a Michelin-csillagig anemptytextlline Aktuális 1891-ben André és Edouard Michelin feltalálták a leszerelhető gumiabroncsokat, cégük megalakulása után úgy szerették volna rávenni az autósokat, hogy minél többet használják a gumikat, hogy... Mindenki pirosba bújtatott kedvence: az eper anemptytextlline Zöldség gyümölcs Eper – lédús, piros, nyár illatú, ínycsiklandó. Vagyis mindenki kedvence. A vizek ezüstös királya: a lazac anemptytextlline Hal A lazac napjaink egyik legtrendibb hala. Nem véletlen: finom és nagyon egészséges is! Michelin-plakettet adott át a METRO anemptytextlline Aktuális Idén a METRO Nagykereskedelmet, a kiválasztott éttermek elsőszámú beszállítóját érte a megtiszteltetés, hogy szakmai támogatóként átadhassa a díjakat. Egy falat Horvátország: az aranydurbincs anemptytextlline Hal Az aranydurbincs a durbincsfélék családjába tartozó halfajta. Gyönyörű, hangzatos nevét a szemei között futó fényes aranycsíkról kapta. A nyári grillsütők legújabb kalandora – a flank steak anemptytextlline Hús Steak. Ízletes, omlós színhús. Blue, rare, medium-rare, medium, medium-well done, well-done – sorolhatnánk az elkészítésből adódó átsütési fokozatokat. Hellász ősi kedvence, a spárga anemptytextlline Zöldség gyümölcs Bár a spárga csak az elmúlt néhány évben lett trendi zöldség, valójában már az ókorban is fogyasztották. És imádták is! Chaîne des Rôtisseurs - országos döntő a METRO Gasztroakadémián! anemptytextlline Aktuális Immár ötödik alkalommal rendezzük meg a Gasztroakadémián a Chaine versenysorozat országos döntőjét. Egy igazi tengeri klasszikus: a farkassügér anemptytextlline Hal Ismerjük meg picit jobban ezt a különleges és nagyon ízletes halat! Bocuse d'Or Europe: Ott lesznek Pohner Ádámék Lyon-ban! (percről-percre) anemptytextlline Aktuális Megkezdődött a Bocuse d'Or európai válogatója, percről-percre összeállításunk Torinóból! #hajraadampohner Gálicz István a fesztiválok gasztronómiájáról anemptytextlline Aktuális A METRO Gasztroakadémia séfjét kérdeztük arról, hogy szerinte idén mik lesznek a fesztiválok sláger ételei és, hogy az akadémián milyen képzésekkel készülnek a fesztiválidőszakra. Gasztronómiai trendek a fesztiválokon anemptytextlline Aktuális Idén is eljött a fesztiválok időszaka, körbenéztünk a 2018-as VOLT-on, hogy a fiataloknak mik a kedvencei. Hogyan változik a fesztiválok gasztronómiája? - Pohner Ádámot kérdeztük! anemptytextlline Aktuális Pohner Ádám megnyerte a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét, majd a torinói EB-n elért nyolcadik helyezésével kvalifikálta magát a 2019-es Lyon-i döntőre. A Kistücsök étterem... Fekete-fehér, igen-nem: a shiraz-syrah különleges világa anemptytextlline Bor A köznyelvben jól ismert syrah, más néven shiraz Franciaországból, elsősorban a Rhone völgyéből származó kékszőlő fajta. A fülledt nyári esték klasszikusa: a bogrács anemptytextlline Aktuális Mert nincs nyár bográcsozás nélkül. Mit és hogyan készítsünk idén nyáron? Adunk néhány tippet! Az azték csoda: a paradicsom anemptytextlline Zöldség gyümölcs Érdekességek a paradicsomról, sokak kedvenc zöldségéről, ami valójában gyümölcs. A kétarcú nyári kedvenc: a görögdinnye anemptytextlline Zöldség gyümölcs A görögdinnye a tökfélék családjába tartozó déli gyümölcsfajta. Jellege miatt sok esetben a gyümölcs kategóriát erősíti, mindazonáltal családfáját tekintve zöldségnek számít. A pácolás művészete anemptytextlline Egyéb Pácolás. Ezt a szót hallva a legtöbb esetben lelki szemeink előtt egy ízletes, fűszerekben gazdag, szaftos hússzelet jelenik meg. Schubert és Vonnegut örök kedvence, a pisztráng anemptytextlline Hal A pisztráng az édesvízi halak, azon belül a lazacfélék családjába tartozik. Küllemét tekintve rövid testű, oldalról nyomott, kissé lapított. Merlot, Franciaország kis feketerigója anemptytextlline Bor A merlot az egész világon közismert, sőt talán a legismertebb és legnépszerűbb szőlőfajták közé tartozik. Az ázsiai tojásgyümölcs – a padlizsán anemptytextlline Zöldség gyümölcs A padlizsán, vagyis másnéven tojásgyümölcs, burgonyafélék családjába, azon belül is a csucsor nemzetségbe tartozó zöldségnövény fajta. Halibut, az óriás óceáni laposhal anemptytextlline Hal Az óceáni laposhal, másnéven halibut, a lepényhalak családjába tartozó halfajta. A tökéletes barbecue húsok anemptytextlline Hús A baráti összejövetelek elengedhetetlen kellékei a hagyományos barbecue húsok. Őseink kedvenc csemegéje: a szőlő anemptytextlline Zöldség gyümölcs Ki ne ismerné ezt a lédús, fürtökben lógó, tenyeresen összetett levelű fajtát? A kerek erdő mindennapi csodája: a vadhús anemptytextlline Hús A vadhúsokról megfelelő körképet és összefoglalást adni ma igen nagy kihívás.. Színes gombákból alkotott csodákat anemptytextlline Aktuális Egy finn fotógárfus, Saara Alhopuro csodálatos kompozíciókat készített színes gombákból. Így készül 10 másodperc alatt 128 szál tészta - kézzel anemptytextlline Aktuális Peter Song 10 éves tapasztalattal bír tésztakészítésből. Napjaink argentin csodája: a malbec anemptytextlline Bor A malbec napjaink visszafogottan jelenlévő kékszőlő fajtái közé tartozik. A mediterrán afrodiziákum: a kék kagyló anemptytextlline Hal A kagylótenyésztés ma világszerte elterjedt és igen gyakran hasznosított tudomány. Néhány érdekesség a Szent Jakab kagylóról anemptytextlline Aktuális Kedden megkezdődött a Szent Jakab kagyló halászata, ami csakis októbertől áprilisig engedélyezett. Bereznay Tamás: "Pörköltbe sem jó a lőre" anemptytextlline Egyéb Bereznay Tamás, a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetője tanácsai vörösboros ételekhez. Vörösboros vaddisznóragu anemptytextlline Egyéb Elkészítési idő: 2,5 óra + pácolás Hozzávalók 4 személyre1 kg vaddisznócomb4 dl malbec bor1-2 babérlevél3-4 szem borókabogyó10 dkg füstölt, húsos szalonna1 nagyobb sárgarépa1 fehérrépa2 vöröshagyma2-3... Liba hagyományok - Közeleg a Márton nap anemptytextlline cikkek Mivel Márton nap november 11-ére esik, így célszerű lenne akkor is megemlékezni a dologról. Az aznapi dátumnál úgyis van üres hely. A gyömbér jótékony hatásai - Nem csak a karácsonyi sütibe jó a gyömbér anemptytextlline cikkek Egyre többen tudnak arról, hogy milyen sokoldalú növény a gyömbér, sokan továbbra is csak a karácsonyi sütik fűszereként használják. Pedig célszerű lehetőség szerint minél... Kocsonya csata, avagy tudj meg mindent a kocsonyáról! anemptytextlline cikkek A jó kocsonyához hideg, hosszú idő és megfelelő alapanyagok kellenek – nagyon röviden összegezve. Ennyire azonban sajnos nem egyszerű az elkészítése, cserébe viszont, ha... Mit milyen pohárból kell inni? Pohárismeret kezdőknek! anemptytextlline cikkek Ételt tányérból, italt pohárból iszunk, ez idáig rendben is van. Ám ahányféle ital, annyiféle pohár is van hozzá. De vajon mi a különbség fehér... Közösen főz az iroda anemptytextlline cikkek A karácsonyi partikat egyfajta csapatépítő programként is fel lehet fogni, és szerencsére egyre több cég próbál túllépni az „ereszd el a hajam” jellegű bulikon. Sikeres év vége: koccintsunk prémium italokkal anemptytextlline cikkek Egy jól sikerült esztendő végén akár az üzleti partnerekkel, akár a munkavállalókkal jó érzés ünnepelni. Frissítő kávé ősszel is anemptytextlline cikkek A kávé az egyik legnépszerűbb élvezeti cikk a világon, sokan elképzelni sem tudják, hogy egy csésze fekete nélkül induljon a reggelük.