kb. 90 perc
Hozzávalók
- 1 kg sertéskaraj (csont nélkül)
- 2 evőkanál mangalicazsír
- só
- őrölt bors
- 1 csapott kávéskanál fokhagyma-granulátum
- 1 ág rozmaring
- 4-5 szál kakukkfű
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1,5 dl húsalaplé
- 60 dkg spárga (fehér és zöld vegyesen)
Elkészítés
A karajt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral. A rozmaring és a kakukkfű leveleit lecsipkedjük, finomra aprítjuk, és a húst körben beleforgatjuk. A tepsit kikenjük a zsírral, ráfektetjük a húst, felöntjük az alaplé és az ecet keverékével. Szorosan lefóliázzuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb. 1 órát pároljuk a húst, amíg majdnem puha nem lesz, majd a hófokot 200 fokra emelve további 15 percig pirítjuk, 2-3 alkalommal, a pecsenyelével meglocsoljuk.
Közben párolóedényben a megtisztított, darabokra vágott spárgát roppanósra főzzük, kevés sóval, borssal ízesítjük.
Tálalás előtt a húst lefedve negyedórát pihentetjük, majd nem túl vékonyra szeletelve, a spárgával körítve, pecsenyelével meglocsolva tálaljuk. Syrah-t kínálunk mellé.