kb. 90 perc

Hozzávalók

  • 1 kg sertéskaraj (csont nélkül)
  • 2 evőkanál mangalicazsír
  • őrölt bors
  • 1 csapott kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 ág rozmaring
  • 4-5 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1,5 dl húsalaplé
  • 60 dkg spárga (fehér és zöld vegyesen)


Elkészítés

A karajt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral. A rozmaring és a kakukkfű leveleit lecsipkedjük, finomra aprítjuk, és a húst körben beleforgatjuk. A tepsit kikenjük a zsírral, ráfektetjük a húst, felöntjük az alaplé és az ecet keverékével. Szorosan lefóliázzuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb. 1 órát pároljuk a húst, amíg majdnem puha nem lesz, majd a hófokot 200 fokra emelve további 15 percig pirítjuk, 2-3 alkalommal, a pecsenyelével meglocsoljuk.

Közben párolóedényben a megtisztított, darabokra vágott spárgát roppanósra főzzük, kevés sóval, borssal ízesítjük.

Tálalás előtt a húst lefedve negyedórát pihentetjük, majd nem túl vékonyra szeletelve, a spárgával körítve, pecsenyelével meglocsolva tálaljuk. Syrah-t kínálunk mellé.