25 db Trüffel elkészítése

150 perc

Nehézség: 2/4

Hozzávalók

A trüffel masszához:

  • 125 g tejszín
  • 350 g sima bevonó csokoládé
  • 75 g vaj
  • 3 evőkanál narancslikőr
  • 2 evőkanál fahéj

A bevonathoz:

  • Apróra vágott pisztácia, mandula vagy mogyoró,
  • kakaópor
  • porcukor


Elkészítés

  1. Vágjuk apró darabokra a bevonó csokoládét.
  2. Melegítsük a tejszínt nyeles lábasban, majd adjuk hozzá a vajat.
  3. Lassan olvasszuk fel a bevonó csokoládét a meleg tejszínben.
  4. Ízesítsük egy kis fahéjjal és narancslikőrrel, majd jól keverjük össze. Hagyjuk a trüffelmasszát körülbelül 2 órát hűlni a hűtőben.
  5. Készítsünk kis golyókat a masszából két kanál segítségével.
  6. Kézzel formáljuk a golyókat szabályosabbra.
  7. Ehhez legyen a kezünk minél hidegebb: tegyünk jeget egy tálba, és rendszeresen használjuk a kéz hűtéséhez.
  8. Végül pedig forgassuk bele a csokigolyókat a tetszés szerint választott bevonóba.
  9. Kész is a trüffel-válogatásunk!

Tags: