Afrikai harcsa kesudióval

25 perc

Hozzávalók

4 szál újhagyma

4 ek. dijoni mustár

4 ek. tejföl

2 ek. tej

10 dkg kesudió

80 dkg afrikai harcsafilé

vaj a formához

 

A KÖRETHEZ:

25 dkg rizs

1 kis sárgarépa

1 kis cukkini

fél piros húsú paprika

1 ek. vaj

 



Elkészítés

 

  1. Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Összekeverjük a mustárt a tejföllel, a tejjel, az újhagymával. A kesudiót ledaráljuk.
  2. A halat megmossuk, négy darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megmártjuk a mustáros masszában. Fontos, hogy a massza mindenütt rátapadjon a halra. Végül megforgatjuk a kesudióban.
  3. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a halfiléket. A sütőben 8-10 percig sütjük.
  4. A körethez a rizst a csomagolásán lévő utasítás szerint puhára pároljuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, 1-2 perc alatt átpirítjuk rajta a zöldségeket, és összeforgatjuk a rizzsel. A halhoz kínáljuk.

 

BORAJÁNLÓ:

Szent Tamás Mád Furmint

Illata gyümölcsös, frissítő savasság. Ízében fűszeres, a ropogós savakat hosszú lecsengés kíséri.