25 perc
Hozzávalók
4 szál újhagyma
4 ek. dijoni mustár
4 ek. tejföl
2 ek. tej
10 dkg kesudió
80 dkg afrikai harcsafilé
vaj a formához
A KÖRETHEZ:
25 dkg rizs
1 kis sárgarépa
1 kis cukkini
fél piros húsú paprika
1 ek. vaj
Elkészítés
- Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Összekeverjük a mustárt a tejföllel, a tejjel, az újhagymával. A kesudiót ledaráljuk.
- A halat megmossuk, négy darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megmártjuk a mustáros masszában. Fontos, hogy a massza mindenütt rátapadjon a halra. Végül megforgatjuk a kesudióban.
- A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a halfiléket. A sütőben 8-10 percig sütjük.
- A körethez a rizst a csomagolásán lévő utasítás szerint puhára pároljuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, 1-2 perc alatt átpirítjuk rajta a zöldségeket, és összeforgatjuk a rizzsel. A halhoz kínáljuk.
BORAJÁNLÓ:
Szent Tamás Mád Furmint
Illata gyümölcsös, frissítő savasság. Ízében fűszeres, a ropogós savakat hosszú lecsengés kíséri.