Afrikai harcsa zöldsalátával és céklahabbal

1 óra

Hozzávalók

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 citrom
  • olaj
  • őrölt bors
  • zöldfűszerek

A salátához:

  • 5 dkg madársaláta
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál borecet
  • 1 csipet cukor
  • őrölt bors

A céklahabhoz:

  • 20 dkg főtt cékla
  • 1 dl a cékla főzővizéből
  • só (ízlés szerint)

A tálaláshoz:

  • 10 dkg főtt cékla
  • 2-3 evőkanál zöld pesztó


Elkészítés

A halról papírtörlővel leitatjuk a vizet. Szeletekre vágjuk, meghintjük sóval, borssal, citromlével megcsöpögtetjük, majd a lisztbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk kevés olajjal, a felszeletelt citromot mellé tesszük. 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.

A madársalátát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olajat, a sót, a cukrot és a borsot elvegyítjük a borecettel, beleforgatjuk a salátaleveleket.

A habhoz a céklát áttörjük, hozzádolgozzuk a vizet, ha szükséges, sózzuk, majd lehűtjük. Habszifonba töltjük, 2 patront engedünk bele. Tálalás előtt alaposan összerázzuk.

A halat a salátával, a felszeletelt főtt céklával és a céklahabbal kínáljuk. Pesztót adhatunk mellé.