1 óra
Hozzávalók
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 citrom
- olaj
- só
- őrölt bors
- zöldfűszerek
A salátához:
- 5 dkg madársaláta
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál borecet
- 1 csipet cukor
- só
- őrölt bors
A céklahabhoz:
- 20 dkg főtt cékla
- 1 dl a cékla főzővizéből
- só (ízlés szerint)
A tálaláshoz:
- 10 dkg főtt cékla
- 2-3 evőkanál zöld pesztó
Elkészítés
A halról papírtörlővel leitatjuk a vizet. Szeletekre vágjuk, meghintjük sóval, borssal, citromlével megcsöpögtetjük, majd a lisztbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk kevés olajjal, a felszeletelt citromot mellé tesszük. 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.
A madársalátát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olajat, a sót, a cukrot és a borsot elvegyítjük a borecettel, beleforgatjuk a salátaleveleket.
A habhoz a céklát áttörjük, hozzádolgozzuk a vizet, ha szükséges, sózzuk, majd lehűtjük. Habszifonba töltjük, 2 patront engedünk bele. Tálalás előtt alaposan összerázzuk.
A halat a salátával, a felszeletelt főtt céklával és a céklahabbal kínáljuk. Pesztót adhatunk mellé.