60. PERC
Hozzávalók
4 db 20 dkg-os alaszkai tőkehalfilé
10 dkg mandulaforgács
2 ek. olívaolaj
1 csokor kapor
1 dl frissen préselt narancslé
A KÖRETHEZ:
30 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
1 dl frissen préselt narancslé
Elkészítés
- A halfiléket leöblítjük, szárazra töröljük, a filéket kettévágjuk, és megforgatjuk a mandulaforgácsban. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és belefektetjük a halat. A kaprot apróra vágjuk, a halra szórjuk. Meglocsoljuk narancslével, és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A körethez meghámozzuk a burgonyát, a répát, és külön-külön sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összekeverjük, és péppé törjük. Annyi narancslevet adunk hozzá, hogy püré állagú legyen. Sóval, borssal ízesítjük. A hallal kínáljuk.
BORAJÁNLÓ:
Winelife Olaszrizling
Markáns savszerkezet, nem túl magas alkohol leheletnyi maradékcukor, az egyensúly és a „gömbölyűbb” íz miatt.