60. PERC

Hozzávalók

4 db 20 dkg-os alaszkai tőkehalfilé

10 dkg mandulaforgács

2 ek. olívaolaj

1 csokor kapor

1 dl frissen préselt narancslé

 

A KÖRETHEZ:

30 dkg burgonya

20 dkg sárgarépa

1 dl frissen préselt narancslé



Elkészítés

  1. A halfiléket leöblítjük, szárazra töröljük, a filéket kettévágjuk, és megforgatjuk a mandulaforgácsban. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és belefektetjük a halat. A kaprot apróra vágjuk, a halra szórjuk. Meglocsoljuk narancslével, és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  2. A körethez meghámozzuk a burgonyát, a répát, és külön-külön sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összekeverjük, és péppé törjük. Annyi narancslevet adunk hozzá, hogy püré állagú legyen. Sóval, borssal ízesítjük. A hallal kínáljuk.

 

BORAJÁNLÓ:

Winelife Olaszrizling

Markáns savszerkezet, nem túl magas alkohol leheletnyi maradékcukor, az egyensúly és a „gömbölyűbb” íz miatt.