Kb. 60 perc
Hozzávalók
- 6 közepes méretű puha típusú krumpli
- 300 g tejföl
- 1.5 evőkanál citromlé
- 1.5 evőkanál felaprított snidling
- 6 evőkanál kis kockára vágott cékla
- 18 db főtt garnélarák
- vízitorma
- só és bors
Elkészítés
A megmosott krumplikat törölgesse szárazra, majd csomagolja be őket egyenként olívaolajjal lekent alufóliába. Süsse őket előmelegített sütőben 200 °C fokon (alsó és felső lángon is) kb. 45-50 percen át. A sütési idő elteltével szúrjon beléjük fogpiszkálót, hogy jól átsültek-e. Vegye ki a krumplikat az alufóliából.
Keverje simára a tejfölt a citromlével, ízesítse sóval borssal és snidlinggel. Szeletelje fel a krumplikat, helyezzen mindegyik tetejére egy evőkanálnyit a tejfölből és szórja meg az apróra vágott céklával. A legvégén kerül a tetejükre a főtt garnélarák.
Díszítse a rákos-céklás krumplifalatokat friss vízitormával.