Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Kb. 60 perc

Hozzávalók

  • 6 közepes méretű puha típusú krumpli
  • 300 g tejföl
  • 1.5 evőkanál citromlé
  • 1.5 evőkanál felaprított snidling
  • 6 evőkanál kis kockára vágott cékla
  • 18 db főtt garnélarák
  • vízitorma
  • só és bors


Elkészítés

A megmosott krumplikat törölgesse szárazra, majd csomagolja be őket egyenként olívaolajjal lekent alufóliába. Süsse őket előmelegített sütőben 200 °C  fokon (alsó és felső lángon is) kb. 45-50 percen át. A sütési idő elteltével szúrjon beléjük fogpiszkálót, hogy jól átsültek-e. Vegye ki a krumplikat az alufóliából.

Keverje simára a tejfölt a citromlével, ízesítse sóval borssal és snidlinggel. Szeletelje fel a krumplikat, helyezzen mindegyik tetejére egy evőkanálnyit a tejfölből és szórja meg az apróra vágott céklával. A legvégén kerül a tetejükre a főtt garnélarák.

Díszítse a rákos-céklás krumplifalatokat friss vízitormával.