30 perc
Hozzávalók
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 1 konzerv paradicsomos bab
- só
- őrölt fekete bors
- 4 szelet húsos szalonna
- 15 dkg apró csiperke
- 2 paradicsom
- 2 fürjtojás
- 4 szelet toastkenyér
- petrezselyem- vagy zellerzöld
Elkészítés
2 nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben melegen tartunk.
A megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a babot, ízesítjük pici sóval és borssal, és pár percig rotyogtatjuk.
Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a sütőben lévő tányérokra szedjük.
A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a megtisztított gombát, mellé tesszük a félbevágott paradicsomot. Amikor megpirult, megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Másik serpenyőben, kevés olajon, kis lángon tükörtojásokat sütünk, közben a kenyérszeleteket megpirítjuk.
A sütőből kivett tányérokra, a szalonna mellé adagoljuk a babot, a gombát, a paradicsomot és a tojást. Petrezselyem- vagy zellerzölddel díszítjük, a pirítóssal azonnal tálaljuk.