Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Angol reggeli

30 perc

Hozzávalók

  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 1 konzerv paradicsomos bab
  • őrölt fekete bors
  • 4 szelet húsos szalonna
  • 15 dkg apró csiperke
  • 2 paradicsom
  • 2 fürjtojás
  • 4 szelet toastkenyér
  • petrezselyem- vagy zellerzöld


Elkészítés

2 nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben melegen tartunk.

A megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a babot, ízesítjük pici sóval és borssal, és pár percig rotyogtatjuk.

Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a sütőben lévő tányérokra szedjük.

A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a megtisztított gombát, mellé tesszük a félbevágott paradicsomot. Amikor megpirult, megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Másik serpenyőben, kevés olajon, kis lángon tükörtojásokat sütünk, közben a kenyérszeleteket megpirítjuk.

A sütőből kivett tányérokra, a szalonna mellé adagoljuk a babot, a gombát, a paradicsomot és a tojást. Petrezselyem- vagy zellerzölddel díszítjük, a pirítóssal azonnal tálaljuk.