1 óra
Hozzávalók
a salátához:
- 2 salátacukkini
- 2-3 vékony újhagyma
- 1 mozzarellagömb (125 g)
- 5-6 zöld olívabogyó
- 20 dkg szikkadt kenyér
- 3 szem olajban eltett aszalt paradicsom aprítva + néhány evőkanálnyi az olajából
- aprított snidling
- só
- őrölt bors
továbbá: - 4 közepes paradicsom
- 4 szelet marinált paprika
- 2 vékony újhagyma
az öntethez: - 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só
- őrölt bors
- néhány rozmaringlevél aprítva
- 6–8 bazsalikomlevél aprítvaa díszítéshez:
- 2-3 szelet marinált paprika
- olajbogyó
- zsályalevél
- rozmaringág
Elkészítés
A maradék cukkinit héjastól kockákra vágjuk, kevés olajon, sóval, borssal ízesítve néhány perc alatt roppanósan puhára dinszteljük. Félretesszük, kihűtjük.
A kenyeret héja nélkül szintén felkockázzuk, 1-2 evőkanálnyi paradicsomos olajjal összeforgatjuk, és forró sütőben, időnként megrázogatva aranybarnára, ropogósra pirítjuk. Hűlni hagyjuk.
Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. Belerakjuk a kicsire darabolt mozzarellát és hagymát. Hozzáadjuk a kihűlt cukkinit, az aszalt paradicsomot, és alaposan összeforgatjuk.
A friss paradicsomokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, és mindet megtöltjük marinált paprika- és újhagymadarabokkal, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal ízesítjük.
Tálalás előtt a salátát összeforgatjuk a kenyérkockával, és tálba szedjük. A félretett cukkiniszalaggal, a marinált paprikával, az olívabogyóval és zsályalevéllel díszítjük. Mellé tesszük a töltött paradicsomot, valamint a rozmaringágat. Vörösbor mellé kínáljuk.