1 óra

Hozzávalók

a salátához:

  • 2 salátacukkini
  • 2-3 vékony újhagyma
  • 1 mozzarellagömb (125 g)
  • 5-6 zöld olívabogyó
  • 20 dkg szikkadt kenyér
  • 3 szem olajban eltett aszalt paradicsom aprítva + néhány evőkanálnyi az olajából
  • aprított snidling
  • őrölt bors
    továbbá:
  • 4 közepes paradicsom
  • 4 szelet marinált paprika
  • 2 vékony újhagyma
    az öntethez:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • őrölt bors
  • néhány rozmaringlevél aprítva
  • 6–8 bazsalikomlevél aprítvaa díszítéshez:
  • 2-3 szelet marinált paprika
  • olajbogyó
  • zsályalevél
  • rozmaringág


Elkészítés

A maradék cukkinit héjastól kockákra vágjuk, kevés olajon, sóval, borssal ízesítve néhány perc alatt roppanósan puhára dinszteljük. Félretesszük, kihűtjük.

A kenyeret héja nélkül szintén felkockázzuk, 1-2 evőkanálnyi paradicsomos olajjal összeforgatjuk, és forró sütőben, időnként megrázogatva aranybarnára, ropogósra pirítjuk. Hűlni hagyjuk.

Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. Belerakjuk a kicsire darabolt mozzarellát és hagymát. Hozzáadjuk a kihűlt cukkinit, az aszalt paradicsomot, és alaposan összeforgatjuk.

A friss paradicsomokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, és mindet megtöltjük marinált paprika- és újhagymadarabokkal, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tálalás előtt a salátát összeforgatjuk a kenyérkockával, és tálba szedjük. A félretett cukkiniszalaggal, a marinált paprikával, az olívabogyóval és zsályalevéllel díszítjük. Mellé tesszük a töltött paradicsomot, valamint a rozmaringágat. Vörösbor mellé kínáljuk.