1 óra

Hozzávalók

  • 2 nagyobb burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 sárga húsú paprika
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 ek. olaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ág rozmaring
  • 4 ág kakukkfű
  • 2 db 50 dkg-os (konyhakész) aranydurbincs
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 dl zöldségleves (kockából)


Elkészítés

 

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vastagabb karikákra, szeletekre vágjuk. Kissé megsózzuk, és az olajon mindkét oldalukat 1-2 percig pirítjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A zöldfűszereket leöblítjük.
  2. A halat megtisztítjuk, megmossuk, bőrét sűrűn beirdaljuk-bevagdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, hasába fektetünk 1-1 ág rozmaringot, kakukkfüvet, a hagymát, fokhagymát.
  3. A sütőt 220 ˚C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy nagy tepsit, beleterítjük a zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a maradék zöldfűszereket, meglocsoljuk a levessel. Ráfektetjük a halat, megkenjük az olívaolajjal, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. A halat a zöldségekkel körítve tálaljuk.

 

BORAJÁNLÓ:

Babarczi Sauvignon blanc

A közepes intenzitású, bodzára, csalánra és fehér húsú gyümölcsökre emlékeztető illat, a közepesnél erőteljesebb savérzet és a citrusos ízek, amelyeket őszibarackos, trópusi gyümölcsös zamatok, közepes test kísér. Hosszú lecsengéssel búcsúzik.

Ajánlott termékeink