1 óra
Hozzávalók
- 2 nagyobb burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 sárga húsú paprika
- 1 piros húsú paprika
- 2 ek. olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ág rozmaring
- 4 ág kakukkfű
- 2 db 50 dkg-os (konyhakész) aranydurbincs
- 4 ek. olívaolaj
- 2 dl zöldségleves (kockából)
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vastagabb karikákra, szeletekre vágjuk. Kissé megsózzuk, és az olajon mindkét oldalukat 1-2 percig pirítjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A zöldfűszereket leöblítjük.
- A halat megtisztítjuk, megmossuk, bőrét sűrűn beirdaljuk-bevagdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, hasába fektetünk 1-1 ág rozmaringot, kakukkfüvet, a hagymát, fokhagymát.
- A sütőt 220 ˚C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy nagy tepsit, beleterítjük a zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a maradék zöldfűszereket, meglocsoljuk a levessel. Ráfektetjük a halat, megkenjük az olívaolajjal, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. A halat a zöldségekkel körítve tálaljuk.
BORAJÁNLÓ:
Babarczi Sauvignon blanc
A közepes intenzitású, bodzára, csalánra és fehér húsú gyümölcsökre emlékeztető illat, a közepesnél erőteljesebb savérzet és a citrusos ízek, amelyeket őszibarackos, trópusi gyümölcsös zamatok, közepes test kísér. Hosszú lecsengéssel búcsúzik.