160 perc

Hozzávalók

  • 50 dkg fejtett bab
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 50 dkg füstölt lapocka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fekete bors
  • 2 ek sertészsír
  • 4 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db zellerlevél
  • 3 l marha alaplé


Elkészítés

Fazékban sertészsírt hevítünk, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Tovább pirítjuk tisztított és kockára darabolt sárgarépával, fehérrépával, karalábéval, és zellerrel. Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt lapockát, beáztatott fejtett babot, zúzott fokhagymát. Sóval, őrölt feketeborssal fűszerezzük, majd rászórjuk a finomra aprított petrezselyem- és zeller zöldet. Megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, felöntjük marha alaplével, majd 2 órán keresztül lefedve, lassú tűzön készre főzzük.

A fejtett bab egy részét kiemeljük a levesből, szitán áttörjük és sűrítjük vele a levest, majd befejezéseként jó minőségű tejföllel dúsítjuk az ételt.

Jó étvágyat kívánunk!