Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Hozzávalók

  • 4db bárány csülök
  • 2fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2db babérlevél
  • bors
  • 2-3 szál kakukkfű
  • 2szál rozmaring
  • 400g kuszkusz
  • 2db narancs
  • 100g fenyőmag
  • 100g szeletelt mandula
  • 100g aranymazsola
  • 100g magozott aszalt datolya
  • 1 kis csokor koriander zöld
  • 1 kis csokor menta
  • 1dl szűz olíva olaj


Elkészítés

  1. A báránycsülköket mély tálba tesszük, mellé szórjuk a feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, kakukkfűvet, összevágott rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet öntünk alá, az edényt lefedjük és 120°C-os sütőben kb.2 órát pároljuk.
  2. Amikor a csontról leválik már a hús, kivesszük a párolóléből és 180°C-os sütőben megpirítjuk. A párolólét tovább főzzük, pürésítjük, majd mártás állagúra forraljuk.
  3. A kuszkuszt megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A fenyőmagot és a mandulát enyhén megpirítjuk.
  5. A datolyát felcsíkozzuk. A mentát és a koriandert is vékony szálakra vágjuk. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Végül egy nagy tálban összekeverjük az alkotóelemeket.
Tags: