Hozzávalók
- 4db bárány csülök
- 2fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2db babérlevél
- bors
- só
- 2-3 szál kakukkfű
- 2szál rozmaring
- 400g kuszkusz
- 2db narancs
- 100g fenyőmag
- 100g szeletelt mandula
- 100g aranymazsola
- 100g magozott aszalt datolya
- 1 kis csokor koriander zöld
- 1 kis csokor menta
- 1dl szűz olíva olaj
Elkészítés
- A báránycsülköket mély tálba tesszük, mellé szórjuk a feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, kakukkfűvet, összevágott rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet öntünk alá, az edényt lefedjük és 120°C-os sütőben kb.2 órát pároljuk.
- Amikor a csontról leválik már a hús, kivesszük a párolóléből és 180°C-os sütőben megpirítjuk. A párolólét tovább főzzük, pürésítjük, majd mártás állagúra forraljuk.
- A kuszkuszt megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
- A fenyőmagot és a mandulát enyhén megpirítjuk.
- A datolyát felcsíkozzuk. A mentát és a koriandert is vékony szálakra vágjuk. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Végül egy nagy tálban összekeverjük az alkotóelemeket.