60. PERC

Hozzávalók

  • 4 db báránycsülök
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál gyökér
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,1 liter félbarna sör
  • vaj

A quiche-hez:

  • Liszt 0,25kg
  • Tej 0,05kg
  • Só 5 gr (egy csipet)
  • Vaj 0,19kg

 

A töltelékhez:

  • 50 dkg friss paraj leforrázva, lecsepegtetve
  • 3 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 10 dkg frissen reszelt pecorino vagy parmezán
  • bors


Elkészítés

A zöldségféléket felszeleteljük és a visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a csülköket, felengedjük alaplével és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk, kiszedjük, és a szószt leszűrjük, amit két deciliterre redukálunk, majd hozzáöntjük a sört és összeforraljuk. Kevés hideg vajjal sűrítjük.

Vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval. Hozzá adjuk a tejet, majd eldolgozzuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. 200C-on babbal vagy rizzsel lesúlyozva 12 percig sütjük. Kiemelve a tésztából még rásütünk kb.5 percet.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a tésztába és 160 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.