60. PERC
Hozzávalók
- 4 db báránycsülök
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 szál gyökér
- 1 szál sárgarépa
- 0,1 liter félbarna sör
- vaj
- Só
A quiche-hez:
- Liszt 0,25kg
- Tej 0,05kg
- Só 5 gr (egy csipet)
- Vaj 0,19kg
A töltelékhez:
- 50 dkg friss paraj leforrázva, lecsepegtetve
- 3 dl tejszín
- 3 db tojás
- 10 dkg frissen reszelt pecorino vagy parmezán
- só
- bors
Elkészítés
A zöldségféléket felszeleteljük és a visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a csülköket, felengedjük alaplével és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk, kiszedjük, és a szószt leszűrjük, amit két deciliterre redukálunk, majd hozzáöntjük a sört és összeforraljuk. Kevés hideg vajjal sűrítjük.
Vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval. Hozzá adjuk a tejet, majd eldolgozzuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. 200C-on babbal vagy rizzsel lesúlyozva 12 percig sütjük. Kiemelve a tésztából még rásütünk kb.5 percet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a tésztába és 160 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.