5 óra
Hozzávalók
- kb. 1,5 kg báránycomb
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
- 1,5 dl vörösbor
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg apró szemű (új)burgonya
A kéreghez:
- 1 kisebb csokor kakukkfű
- 1 kisebb csokor bazsalikom
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb csokor snidling
- 1 biocitrom reszelt héja
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 kávékanál granulált fokhagyma
- olaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A bárány húst megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. Sóval, frissen őrölt borssal körbedörzsöljük, olajjal kissé meglocsoljuk, és 2 órát hagyjuk pácolódni.
Lefedhető sütőtálba tesszük, aláöntjük a vörösbort, és lefedve 160 fokos sütőben 2 órát sütjük. Közben a burgonyát héjastól lesikáljuk, sós vízben 15-20 percig főzzük, amíg szinte teljesen puha nem lesz. A zöldbabot megtisztítjuk, a végét eltávolítjuk, és gőzben roppanósra pároljuk. Melegen tartjuk.
A kéreghez a fűszernövényeket megmossuk, leszárítjuk, a leveleket lecsipkedjük, majd mindet felaprítjuk, és a citromhéjjal, a morzsával, a fokhagymával, valamint kevés sóval, borssal és olajjal összedolgozzuk. Fóliára terítjük, és a húst körbeforgatjuk rajta.
Nagyobb tepsibe 2 evőkanál olajat öntünk, a krumplit beleszórjuk, megszurkáljuk, meghintjük sóval, és összerázzuk. A közepén helyet csinálunk a húsnak, és 200 fokos, légkeveréses sütőbe toljuk. 20-30 percig sütjük, amíg a kéreg meg nem szilárdul, és a krumpli meg nem pirul.
A húst 1/2 órát pihentetjük, majd szeleteljük. A zöldségekkel tálaljuk.