5 óra

Hozzávalók

  • kb. 1,5 kg báránycomb
  • frissen őrölt bors
  • olaj
  • 1,5 dl vörösbor
  • 50 dkg zöldbab
  • 50 dkg apró szemű (új)burgonya

A kéreghez:

  • 1 kisebb csokor kakukkfű
  • 1 kisebb csokor bazsalikom
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb csokor snidling
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kávékanál granulált fokhagyma
  • olaj
  • frissen őrölt bors


Elkészítés

A bárány húst megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. Sóval, frissen őrölt borssal körbedörzsöljük, olajjal kissé meglocsoljuk, és 2 órát hagyjuk pácolódni.

Lefedhető sütőtálba tesszük, aláöntjük a vörösbort, és lefedve 160 fokos sütőben 2 órát sütjük. Közben a burgonyát héjastól lesikáljuk, sós vízben 15-20 percig főzzük, amíg szinte teljesen puha nem lesz. A zöldbabot megtisztítjuk, a végét eltávolítjuk, és gőzben roppanósra pároljuk. Melegen tartjuk.

A kéreghez a fűszernövényeket megmossuk, leszárítjuk, a leveleket lecsipkedjük, majd mindet felaprítjuk, és a citromhéjjal, a morzsával, a fokhagymával, valamint kevés sóval, borssal és olajjal összedolgozzuk. Fóliára terítjük, és a húst körbeforgatjuk rajta.

Nagyobb tepsibe 2 evőkanál olajat öntünk, a krumplit beleszórjuk, megszurkáljuk, meghintjük sóval, és összerázzuk. A közepén helyet csinálunk a húsnak, és 200 fokos, légkeveréses sütőbe toljuk. 20-30 percig sütjük, amíg a kéreg meg nem szilárdul, és a krumpli meg nem pirul.

A húst 1/2 órát pihentetjük, majd szeleteljük. A zöldségekkel tálaljuk.