60. PERC
Hozzávalók
BÁRÁNYBORDA
- 1,2 kg bárányborda (6 adag, 200 g/fő)
- 3 gerezd fokhagyma
- Zöldfűszerek
- Tengeri só
- Extra szűz olívaolaj
BURGONYAPÜRÉ
- 1 kg burgonya
- 100 g vaj
- 100 ml tejszín
- 1 csokor friss zöldfűszer (petrezselyem, turbolya, metélőhagyma)
- Só, bors
- Szerecsendió
MEDITERRÁN ZÖLDSÉGEK
- 3 paradicsom
- Bazsalikom, só, bors
- Balzsamecet,
- extra szűz olívaolaj
- 2 kaliforniai paprika
- 1 padlizsán
- 2 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ág rozmaring
Elkészítés
BÁRÁNYBORDA
Pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát magas hőfokon. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a félbevágott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket. Helyezzük egy hőálló tálba és 80 fokos sütőben 1-1, 5 óra alatt süssük a kívánt állagúra. 60 fokon sütve a hús közepesen (medium) sül át.
BURGONYAPÜRÉ
Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk félbe és lobogó sós vízben főzzük puhára. Vágjuk finomra a zöldfűszereket. Szűrjük le a főtt burgonyát és hagyjuk a gőzt elpárologni. Burgonyanyomón törjük át, keverjük össze a többi hozzávalóval és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
MEDITERRÁN ZÖLDSÉGEK
Vágjuk a zöldségeket egyforma méretű darabokra, forró olívaolajon pirítsuk meg, adjunk hozzá kevés fokhagymát és a rozmaringot. Tegyük bele a paradicsomot és a bazsalikomot, jól keverjük össze. 5–8 percig pirítsuk, majd sózzuk, borsozzuk. Végül locsoljuk meg a zöldségeket balzsamecettel és kevés olívaolajjal, majd alaposan keverjük át.