60. PERC

Hozzávalók

BÁRÁNYBORDA

  • 1,2 kg bárányborda (6 adag, 200 g/fő)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Zöldfűszerek
  • Tengeri só
  • Extra szűz olívaolaj

BURGONYAPÜRÉ

  •  1 kg burgonya
  •  100 g vaj
  •  100 ml tejszín
  •  1 csokor friss zöldfűszer (petrezselyem, turbolya, metélőhagyma)
  • Só, bors
  • Szerecsendió

MEDITERRÁN ZÖLDSÉGEK

  • 3 paradicsom
  • Bazsalikom, só, bors
  • Balzsamecet,
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring


Elkészítés

 BÁRÁNYBORDA

Pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát magas hőfokon. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a félbevágott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket. Helyezzük egy hőálló tálba és 80 fokos sütőben 1-1, 5 óra alatt süssük a kívánt állagúra. 60 fokon sütve a hús közepesen (medium) sül át.

 

 

 

BURGONYAPÜ

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk félbe és lobogó sós vízben főzzük puhára. Vágjuk finomra a zöldfűszereket. Szűrjük le a főtt burgonyát és hagyjuk a gőzt elpárologni. Burgonyanyomón törjük át, keverjük össze a többi hozzávalóval és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 

 MEDITERRÁN ZÖLDSÉGEK

Vágjuk a zöldségeket egyforma méretű darabokra, forró olívaolajon pirítsuk meg, adjunk hozzá kevés fokhagymát és a rozmaringot. Tegyük bele a paradicsomot és a bazsalikomot, jól keverjük össze. 5–8 percig pirítsuk, majd sózzuk, borsozzuk. Végül locsoljuk meg a zöldségeket balzsamecettel és kevés olívaolajjal, majd alaposan keverjük át.