50 perc
Hozzávalók
A salátához:
- 1 csokor bazsalikom levelei
- 5 dkg bébispenót és/vagy madársaláta
- 8-10 koktélparadicsom
- 4-5 nektarin
- 1 kisebb lilahagyma
- himalájai só
- frissen őrölt tarka bors
- 2-3 evőkanál olívaolaj
A vörösboros balzsamecet-redukcióhoz:
- 1 dl vörösbor
- 4 dl balzsamecet
A díszítéshez:
- ehető virág
Elkészítés
Először a balzsamecet-redukciót készítjük el. Ehhez a vörösbort a balzsamecethez adjuk, felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a mennyisége a felére nem csökken, és sziruposan sűrű, ragacsos nem lesz.
A koktélparadicsomot félbe-, a nektarint cikkekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Ízesítjük sóval és borssal, majd összeforgatjuk a bazsalikommal, a salátával és az olívaolajjal. Megcsepegtetjük a redukcióval, és ehető virággal díszítve azonnal tálaljuk.