50 perc

Hozzávalók

A salátához:

  • 1 csokor bazsalikom levelei
  • 5 dkg bébispenót és/vagy madársaláta
  • 8-10 koktélparadicsom
  • 4-5 nektarin
  • 1 kisebb lilahagyma
  • himalájai só
  • frissen őrölt tarka bors
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

A vörösboros balzsamecet-redukcióhoz:

  • 1 dl vörösbor
  • 4 dl balzsamecet

A díszítéshez:

  • ehető virág


Elkészítés

Először a balzsamecet-redukciót készítjük el. Ehhez a vörösbort a balzsamecethez adjuk, felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a mennyisége a felére nem csökken, és sziruposan sűrű, ragacsos nem lesz.

A koktélparadicsomot félbe-, a nektarint cikkekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Ízesítjük sóval és borssal, majd összeforgatjuk a bazsalikommal, a salátával és az olívaolajjal. Megcsepegtetjük a redukcióval, és ehető virággal díszítve azonnal tálaljuk.