Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

50 perc

Hozzávalók

  • 1 kg formázott bélszín
  • 1 csomag vajas tészta
  • 500 g kelbimbó
  • 450 g apró laskagomba
  • 250 g shitake gomba
  • 150 g barna shimei gomba
  • 150 g fehér shimei gomba
  • 1 kis csokor snidling
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • szőlőmagolaj
  • 3 dkg vaj
  • sópehely
  • tengeri só
  • frissen őrölt feketebors


Elkészítés

  1. A bélszínt lehártyázzuk, fejét leválasztjuk, borsozzuk, majd száraz, forró serpenyőben körbe pirítjuk. Ezt követően 160°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  2. Sütés után 5 percig pihentetjük, majd daraboljuk és majd csak tálaláskor szórjuk meg sópehellyel.
  3. Amíg a hús pihen, a vajas tésztalapokból sütőformában kosárkákat sütünk.
  4. A laskagombát kevés forró szőlőmagolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt shitaket, valamint egészben a barna és fehér shimei gombákat és a felaprított snidling 2/3-át.
  5. A gombákat sózzuk, kicsit pároljuk, majd a gombák levét kevés keményítővel sűrítjük.
  6. A kelbimbókat leveleire szedjük, és forrásban lévő, sós vízbe szórva 1 percig főzzük, majd kevés vajon átforgatjuk.
  7. Tálaláskor a gombákat a tésztakosarakba szedjük, a maradék snidlinggel megszórjuk, a szeletelt húst pedig a vajas kelbimbóra helyezzük.
Tags: