50 perc
Hozzávalók
- 1 kg formázott bélszín
- 1 csomag vajas tészta
- 500 g kelbimbó
- 450 g apró laskagomba
- 250 g shitake gomba
- 150 g barna shimei gomba
- 150 g fehér shimei gomba
- 1 kis csokor snidling
- 1 kiskanál étkezési keményítő
- szőlőmagolaj
- 3 dkg vaj
- sópehely
- tengeri só
- frissen őrölt feketebors
Elkészítés
- A bélszínt lehártyázzuk, fejét leválasztjuk, borsozzuk, majd száraz, forró serpenyőben körbe pirítjuk. Ezt követően 160°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
- Sütés után 5 percig pihentetjük, majd daraboljuk és majd csak tálaláskor szórjuk meg sópehellyel.
- Amíg a hús pihen, a vajas tésztalapokból sütőformában kosárkákat sütünk.
- A laskagombát kevés forró szőlőmagolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt shitaket, valamint egészben a barna és fehér shimei gombákat és a felaprított snidling 2/3-át.
- A gombákat sózzuk, kicsit pároljuk, majd a gombák levét kevés keményítővel sűrítjük.
- A kelbimbókat leveleire szedjük, és forrásban lévő, sós vízbe szórva 1 percig főzzük, majd kevés vajon átforgatjuk.
- Tálaláskor a gombákat a tésztakosarakba szedjük, a maradék snidlinggel megszórjuk, a szeletelt húst pedig a vajas kelbimbóra helyezzük.