Hozzávalók
Blini hozzávalók:
- 100g fehér liszt
- 5g só
- 15g friss élesztő
- 200ml langyos tej
- 1 tojás
- olaj
Snidlinges tejföl hozzávalók:
- 50g snidling
- 50g petrezselyem
- 1dl szőlőmag olaj
- 300g 25%os tejföl
- só
Elkészítés
Blini elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a tojás fehérjét és külön a sárgáját habbá verjük. Habüstben óvatos mozdulatokkal összekeverjük a hozzávalókat. 1 órán át kelesztjük, majd kevés olajon közepesen forró serpenyőben 5-8cm-es korongokat sütünk, mindkét oldalán megsütve.
Snidlinges tejföl elkészítés:
- A snidlinget és a petrezselymet 30 másodpercre forrásba lévő vízbe dobjuk.
- Leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, lecsöpögtetjük, majd törlőkendőn leitatjuk a felesleges nedvességet. Késsel összevagdossuk, majd az olajjal 4-5percig magas fordulaton turmixoljuk. Szűrőruhán átszűrjük az olajat és a kapott zöld fűszerolajjal, sózva kikeverjük a tejfölt.
- Tálalásig hűtőbe tesszük, amennyiben rendelkezésünkre áll habszifon, beletöltjük és abból tálaljuk.