Hozzávalók

Blini hozzávalók:

  • 100g fehér liszt
  • 5g só
  • 15g friss élesztő
  • 200ml langyos tej
  • 1 tojás
  • olaj

Snidlinges tejföl hozzávalók:

  • 50g snidling
  • 50g petrezselyem
  • 1dl szőlőmag olaj
  • 300g 25%os tejföl


Elkészítés

Blini elkészítés:

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a tojás fehérjét és külön a sárgáját habbá verjük. Habüstben óvatos mozdulatokkal összekeverjük a hozzávalókat. 1 órán át kelesztjük, majd kevés olajon közepesen forró serpenyőben 5-8cm-es korongokat sütünk, mindkét oldalán megsütve.

Snidlinges tejföl elkészítés:

  1. A snidlinget és a petrezselymet 30 másodpercre forrásba lévő vízbe dobjuk.
  2. Leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, lecsöpögtetjük, majd törlőkendőn leitatjuk a felesleges nedvességet. Késsel összevagdossuk, majd az olajjal 4-5percig magas fordulaton turmixoljuk. Szűrőruhán átszűrjük az olajat és a kapott zöld fűszerolajjal, sózva kikeverjük a tejfölt.
  3. Tálalásig hűtőbe tesszük, amennyiben rendelkezésünkre áll habszifon, beletöltjük és abból tálaljuk.
Tags: