30 perc
Hozzávalók
- 1 kg borjúfelsál
- 75 g liszt
- 4 tojás
- 400 g fehér zsemlemorzsa
- 350 ml napraforgóolaj
- 350 g tisztított vaj
- 3 citrom
- bors
- só
Elkészítés
Csak néhány milliméter vastag, mégis a húsételek szupersztárja a rántott hús. Nemcsak azért kedveljük, mert nincs benne csont és gyorsan elkészül, hanem mert úgy süthetjük meg, ahogy az ízlésünk és a nemzeti konyhánk megkívánja.
Vágjuk fel a borjút azonos méretű szeletekre. Tegyük őket két műanyag fólialap közé, és húsklopfolóval klopfoljuk őket 3 mm vékonyra. Fűszerezzük a szeleteket sóval és kevés borssal. Forgassuk meg lisztben a szeleteket, majd ütögessük le róla a fölösleget. Merítsük meg a felvert tojásban, és csöpögtessük le. Tegyük a zsemlemorzsába, de nem nyomjuk bele túl erősen. Rövid ideig hagyjuk állni, hogy kicsit megszáradjon a bunda.
Melegítsük körülbelül 170°C-ra a napraforgóolajat a vajjal együtt. Süssük ki hirtelen a szeleteket, és közben locsolgassuk őket az olajjal, amíg aranysárgák nem lesznek, illetve amíg a bunda fel nem duzzadt, és a hús meg nem sült. Törlőkendővel itassuk le az olajat a húsról.
Citrom szeletekkel tálaljuk.