Karácsonyi menü – Boeuf Bourguignon

Kb. 45 perc

Hozzávalók

  • 80 dkg marha rostélyos
  • 0,15 dkg füstölt húsos szalonna
  • 0,25 kg shalott hagyma
  • 0,25 kg apró szemű csiperke
  • 8 szál bébi sárgarépa
  • 0,5 kg francia apró szemű burgonya
  • 0,2 l borjú jus
  • 0,6 l száraz vörösbor
  • Szőlőmag olaj
  • Bors


Elkészítés

A zöldségféléket külön-külön közepes lángon, kevés szőlőmag olajon megpirítjuk és félretesszük. A vörösbort kb másfél deciliterre visszafőzzük és összemelegítjük a jus-vel, majd beletesszük a zöldségféléket és pár perc alatt visszamelegítjük.

A burgonyát a héjában sütőbe tesszük meglocsoljuk szőlőmag olajjal és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.

A marharostélyost négy szeletbe vágjuk, majd serpenyőben a kívánt állagúra sütjük, vajazzuk, sózzuk és borsozzuk.

Tálalásnál nagyobb darabokra vágjuk, a zöldségekkel és a szalonnával megszórva tálaljuk.