Kb. 45 perc
Hozzávalók
- 80 dkg marha rostélyos
- 0,15 dkg füstölt húsos szalonna
- 0,25 kg shalott hagyma
- 0,25 kg apró szemű csiperke
- 8 szál bébi sárgarépa
- 0,5 kg francia apró szemű burgonya
- 0,2 l borjú jus
- 0,6 l száraz vörösbor
- Szőlőmag olaj
- Só
- Bors
Elkészítés
A zöldségféléket külön-külön közepes lángon, kevés szőlőmag olajon megpirítjuk és félretesszük. A vörösbort kb másfél deciliterre visszafőzzük és összemelegítjük a jus-vel, majd beletesszük a zöldségféléket és pár perc alatt visszamelegítjük.
A burgonyát a héjában sütőbe tesszük meglocsoljuk szőlőmag olajjal és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
A marharostélyost négy szeletbe vágjuk, majd serpenyőben a kívánt állagúra sütjük, vajazzuk, sózzuk és borsozzuk.
Tálalásnál nagyobb darabokra vágjuk, a zöldségekkel és a szalonnával megszórva tálaljuk.