75 perc

Hozzávalók

  • 4 egész, tanyasi csirkecomb
  • 2 savanykás alma
  • 4 közepes vöröshagyma
  • 3 dl chardonnay
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál morzsolt bazsalikom
  • őrölt fekete bors

A tálaláshoz:

  • rukkola
  • friss bazsalikom
  • 8 koktélparadicsom


Elkészítés

A húst megmossuk, az esetlegesen rajta lévő tollakat eltávolítjuk. A megpucolt hagymát félbevágjuk vagy negyedeljük. A mustárt a fehérborban elkeverjük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a combokat megpirítjuk. Ezután a húst sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük, majd egy akkora tepsibe sorakoztatjuk, amelyben lazán elférnek.
Ezután a hagymát is körbesütjük, majd a serpenyőbe öntjük a bort, és lassú tűzön felforraljuk, közben a lerakódott pörzsanyagot feloldjuk. A mártást a hagymával együtt a húsra borítjuk, óvatosan összerázzuk, az edényt lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 1/2 óra múlva a fóliát levesszük, a hús mellé dobjuk a darabokra vágott almát.
A sütő hőfokát 200 fokra emeljük, és az ételt további 15-20 percet pirítjuk amíg a csirke bőre ropogós és szép aranybarna nem lesz.