Kb. 45 perc
Hozzávalók
- 4 szelet csontos borjúkaraj
- Zsályalevél
- Bébi édeskömény
- Bébi zöldspárga
- Bébi póréhagyma
- Szőlőmag olaj
- Vaj
- Só
A polentához:
- 0,15 l kukoricadara
- 0,5 l víz
- Só
- 2 szál kakukkfű
Elkészítés
Beleszűrjük a thermomixbe, hozzáadjuk a darát és 80 fokon, közepes fordulaton 15 percig készítjük. Hozzáadunk vajat és reszelt parmezánt, amivel nagy fordulaton krémesre keverjük.
A zöldségeket vaj és alaplé fele-fele keverékén pár perc alatt megpároljuk, majd sózzuk enyhén borsozzuk.
A borjúkarajt a megsózzuk, majd szőlőmag olajon, a zsályával és fokhagymával együtt mindkét felén elősütjük. 160 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük, majd vajat teszünk a tetejére és a köretekkel együtt tálaljuk.