Karácsonyi menü – Borjúkaraj polentával és vajas zöldségekkel

Kb. 45 perc

Hozzávalók

  • 4 szelet csontos borjúkaraj
  • Zsályalevél
  • Bébi édeskömény
  • Bébi zöldspárga
  • Bébi póréhagyma
  • Szőlőmag olaj
  • Vaj

A polentához:

  • 0,15 l kukoricadara
  • 0,5 l víz
  • 2 szál kakukkfű


Elkészítés

Beleszűrjük a thermomixbe, hozzáadjuk a darát és 80 fokon, közepes fordulaton 15 percig készítjük. Hozzáadunk vajat és reszelt parmezánt, amivel nagy fordulaton krémesre keverjük.

A zöldségeket vaj és alaplé fele-fele keverékén pár perc alatt megpároljuk, majd sózzuk enyhén borsozzuk.

A borjúkarajt a megsózzuk, majd szőlőmag olajon, a zsályával és fokhagymával együtt mindkét felén elősütjük. 160 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük, majd vajat teszünk a tetejére és a köretekkel együtt tálaljuk.