kb 120. perc

Hozzávalók

  • 10-15 dkg legalább 60%-os étcsokoládé
  • 1 dl pinot noir
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál forralt bor fűszerkeverék
  • 30 ml tejszín
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg marcipán
  • 5 dkg aszalt meggy


Elkészítés

Az étcsokoládé 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk. A gőzről levéve, kevergetve feloldjuk benne a maradék csokoládét. A bonbonforma mélyedéseit teletöltjük a csokoládéval, majd pár perc után egy tál fölé tartva kicsepegtetjük a felesleget. A tetejét habkártyával simára húzzuk, és a formát hűtőbe tesszük a teljes szilárdulásig.

A bort a cukorral és a fűszerkeverékkel kis lángon felforraljuk. Addig főzzük, amíg kb. felére nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt az aprított csokoládéval összeforraljuk, belereszeljük a marcipánt, és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Félretéve hűlni hagyjuk.

A hűtőből kivett forma mélyedéseibe aszalt meggyet teszünk, kevés borzselét, majd marcipános krémet teszünk rá. A csokoládét újra temperáljuk, kanállal a töltelékre adagoljuk. A felesleget sima habkártyával lehúzzuk, és a formát visszatesszük a hűtőbe. Kb. 1 óra múlva kivesszük, és kifordítjuk belőle a bonbonokat.