120 perc

Hozzávalók

  • 1 kg vaddisznócomb
  • liszt
  • frissen őrölt bors
  • kevés zsír
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 közepes zellergumó
  • 2-3 babérlevél
  • 4-5 szem borókabogyó
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • néhány szál lestyán
  • néhány kakukkfűág
  • alaplé
  • 2 dl chardonnay

A tálaláshoz:

  • sós vízben főtt burgonya


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A vaddisznócombot diónyi nagyságúra daraboljuk, a sóval és borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, kisebb adagokban átpirítjuk rajta a húst, kiszedjük, félretesszük. Újabb adag zsírt hevítünk, rádobjuk és pár percig sütjük a zöldségeket. Megszórjuk  pirospaprikával, ízesítjük a paradicsompürével, babérlevéllel, borókabogyóval és az összekötött zöldfűszerekkel.
Hozzáadjuk a húskockákat majd felöntjük a borral és annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon a hús puhulásáig pároljuk, ezalatt a zöldségek kissé szét is főnek. A fedőt levéve nagyjából elpárologtatjuk a levet, ha szükséges, utánafűszerezzük az ételt. A zöldfűszereket eltávolítjuk, a ragut sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.