120 perc
Hozzávalók
- 1 kg vaddisznócomb
- liszt
- só
- frissen őrölt bors
- kevés zsír
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 sárgarépa
- 1 közepes zellergumó
- 2-3 babérlevél
- 4-5 szem borókabogyó
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál paradicsompüré
- néhány szál lestyán
- néhány kakukkfűág
- alaplé
- 2 dl chardonnay
A tálaláshoz:
- sós vízben főtt burgonya
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A vaddisznócombot diónyi nagyságúra daraboljuk, a sóval és borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, kisebb adagokban átpirítjuk rajta a húst, kiszedjük, félretesszük. Újabb adag zsírt hevítünk, rádobjuk és pár percig sütjük a zöldségeket. Megszórjuk pirospaprikával, ízesítjük a paradicsompürével, babérlevéllel, borókabogyóval és az összekötött zöldfűszerekkel.
Hozzáadjuk a húskockákat majd felöntjük a borral és annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon a hús puhulásáig pároljuk, ezalatt a zöldségek kissé szét is főnek. A fedőt levéve nagyjából elpárologtatjuk a levet, ha szükséges, utánafűszerezzük az ételt. A zöldfűszereket eltávolítjuk, a ragut sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.