45 perc
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 50 dkg sampinyon
- 5 ek. olaj
- 5 babérlevél
- 8 db busapatkó
- 2 dl tejföl
Elkészítés
- A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, félbe-négybe vágjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntünk rá. Összefőzzük.
- Közben a busát megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk, megborsozzuk. A maradék olajat is felforrósítjuk, és a halpatkók mindkét oldalát megpirítjuk benne. Két falapát segítségével megfordítjuk, vigyázva, hogy a patkó ne törjön el.
- Amikor a gombás alap elkészült, belekeverjük a tejfölt. Rárakjuk a busafilét, és tálaljuk. Köretként petrezselymes párolt rizst kínáljunk hozzá.
BORAJÁNLÓ:
Bősz Adrián Rajnai Rizling
Színe zöldes sárgától a szalmasárgába hajló. Illatában friss, gyümölcsös, barackos aromák, de már jelen van a mineralítás, petrolosság. Hömpölygő citrusos ízek, sós áttörésekkel, ennek kontrasztjaként a maradék cukrot tartalmazó tételeknél virágos édesség.