45 perc

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 50 dkg sampinyon
  • 5 ek. olaj
  • 5 babérlevél
  • 8 db busapatkó
  • 2 dl tejföl


Elkészítés

 

  1. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, félbe-négybe vágjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntünk rá. Összefőzzük.
  2. Közben a busát megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk, megborsozzuk. A maradék olajat is felforrósítjuk, és a halpatkók mindkét oldalát megpirítjuk benne. Két falapát segítségével megfordítjuk, vigyázva, hogy a patkó ne törjön el.
  3. Amikor a gombás alap elkészült, belekeverjük a tejfölt. Rárakjuk a busafilét, és tálaljuk. Köretként petrezselymes párolt rizst kínáljunk hozzá.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Bősz Adrián Rajnai Rizling

Színe zöldes sárgától a szalmasárgába hajló. Illatában friss, gyümölcsös, barackos aromák, de már jelen van a mineralítás, petrolosság. Hömpölygő citrusos ízek, sós áttörésekkel, ennek kontrasztjaként a maradék cukrot tartalmazó tételeknél virágos édesség.