2,5 óra

Hozzávalók

1 kg sertéshús vegyesen (apróhús, zsírszalonnáról leszedett darabok, lapocka)

frissen őrölt bors

őrölt pirospaprika

4-5 gerezd fokhagyma

2-3 dkg só

1 zsemle

kevés tej

1/2 citrom

továbbá:

vékonybél

füstölt szalonnabőr



Elkészítés

A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, és leöntjük kb. 1 dl vízzel. Belekeverjük a citrom lereszelt héját, és néhány órát állni hagyjuk.

A zsemlét tejben áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk. A hússal együtt ledaráljuk, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és a citromos-fokhagymás vízzel. Alaposan eldolgozzuk, és a vékonybélbe töltjük. Töltésnél ügyeljünk rá, hogy üres, levegős rész ne legyen a kolbászban. Tetszés szerinti hosszú párokat készítünk, pár percre mindet hideg vízben áztatjuk, majd felakasztjuk szikkadni.

A grillrácsot bedörzsöljük füstölt szalonnabőrrel, és a kolbászokat faszénparázs fölött, többször megfordítva készre sütjük.