Hozzávalók

2 rúd vanília
500 gr tej
500 gr tejszín
200 gr tojássárgája
160 gr kristálycukor
2-3ek.kristálycukor
300g friss bogyós gyümölcs vegyesen

(opcionális)
50g aszalt áfonya
50g aszalt eper
50g aszalt szeder



Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt a vanília rúd kikapart magjaival felfőzzük.
  2. Habüstben a cukorral felhabosítjuk a tojássárgáját, majd a tűzről levett, kicsit visszahűlt tejes alaphoz keverjük. Amennyiben aszalt gyümölcsökkel gazdagítjuk, ezeket szórjuk először sütőformák aljába, majd osszuk el a brulée alapot rajtuk (lehetőleg teljesen fedje az aszalványokat).
  3. 90-100°C-ra előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva 40-50 percig süssük.
  4. Sütés után, minimum pár órára a formákat hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk egyenletesen a tetejüket cukorral, majd szakács fáklyával megkaramellizáljuk.
  5. A megmosott gyümölcsöket a tetejükre tálaljuk.