2 óra
Hozzávalók
- 4-5 db csirkemell filé
- só
- frissen őrölt bors
a mártáshoz: - 2 dl alaplé
- 2 dl paradicsomlé
- 1/2 dl almaecet
- 2-3 evőkanál aranybarna nádcukor
- 1-2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál Worchestershire-szósz
- 1 alma hámozva, reszelve
- 1/2 kávéskanál citromlé
továbbá: - 4-6 zsemle
- 1-2 salátacukkini
- olívaolaj
- só
- csili
- kevés feketeerdei sonka
- kapribogyó
a tálaláshoz: - barrique vörösbor
Elkészítés
Leszűrjük, citromlével frissítjük, és ha szükséges, sózzuk, nádcukorral vagy almaecettel ízesítjük.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, mindet sózzuk és borsozzuk, majd grillen megsütjük. A cukkinit megmossuk, hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Kevés olívaolajat csepegtetünk rá, meghintjük sóval és csilivel, majd grillen megpirítjuk.
A zsemléket kettévágjuk, az alsó felüket gazdagon megrakjuk villával tépkedett hússal, falatnyi darabokra vágott sonkával, cukkinivel, kapribogyóval, végül megcsepegtetjük ízlés szerint mártással. A felső felüket rátéve, barrique vörösborral kísérve azonnal fogyasztjuk, mártást külön is kínálhatunk hozzá.