2 óra

Hozzávalók

  • 4-5 db csirkemell filé
  • frissen őrölt bors
    a mártáshoz:
  • 2 dl alaplé
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1/2 dl almaecet
  • 2-3 evőkanál aranybarna nádcukor
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál Worchestershire-szósz
  • 1 alma hámozva, reszelve
  • 1/2 kávéskanál citromlé
    továbbá:
  • 4-6 zsemle
  • 1-2 salátacukkini
  • olívaolaj
  • csili
  • kevés feketeerdei sonka
  • kapribogyó
    a tálaláshoz:
  • barrique vörösbor


Elkészítés

Leszűrjük, citromlével frissítjük, és ha szükséges, sózzuk, nádcukorral vagy almaecettel ízesítjük.

A csirkemellet szeletekre vágjuk, mindet sózzuk és borsozzuk, majd grillen megsütjük. A cukkinit megmossuk, hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Kevés olívaolajat csepegtetünk rá, meghintjük sóval és csilivel, majd grillen megpirítjuk.

A zsemléket kettévágjuk, az alsó felüket gazdagon megrakjuk villával tépkedett hússal, falatnyi darabokra vágott sonkával, cukkinivel, kapribogyóval, végül megcsepegtetjük ízlés szerint mártással. A felső felüket rátéve, barrique vörösborral kísérve azonnal fogyasztjuk, mártást külön is kínálhatunk hozzá.