60 perc

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé

A bundázáshoz:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 36 dkg liszt
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 teáskanál só
  • 2,5-3 dl víz

A sütéshez:

  • olaj

A mártáshoz:

  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl ananászlé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál finomra reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csipet só

A tálaláshoz:

  • sült burgonya


Elkészítés

A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk. A tojást elhabarjuk az olajjal, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és egyneművé keverjük – a vizet apránként adagoljuk úgy, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb de ne túl folyós tésztát kapjunk.
A csirkemell csíkokat a tésztába mártogatjuk és bő, forró olajban, kisebb adagokban kisütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, és melegen tartjuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük, felforraljuk, és forrás után 2 percig főzzük. A húst a mártással és sült burgonyával tálaljuk.

Ajánlott termékeink