60 perc
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemellfilé
- só
A bundázáshoz:
- 2 tojás
- 2 evőkanál olaj
- 36 dkg liszt
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 teáskanál só
- 2,5-3 dl víz
A sütéshez:
- olaj
A mártáshoz:
- 1 dl ketchup
- 1/2 dl ananászlé
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 kávéskanál finomra reszelt gyömbér
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csipet só
A tálaláshoz:
- sült burgonya
Elkészítés
A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk. A tojást elhabarjuk az olajjal, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és egyneművé keverjük – a vizet apránként adagoljuk úgy, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb de ne túl folyós tésztát kapjunk.
A csirkemell csíkokat a tésztába mártogatjuk és bő, forró olajban, kisebb adagokban kisütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, és melegen tartjuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük, felforraljuk, és forrás után 2 percig főzzük. A húst a mártással és sült burgonyával tálaljuk.