15-20 perc
Hozzávalók
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- diónyi friss gyömbér
- 3 ek. szezámolaj
- chili ízlés szerint
- 50 g dió
- 3 ek. sötét szójaszósz
- 100+250 ml víz
- 450 g vegyes gomba (róka, shitake, enoki)
- 125 g wok nudeln (tészta)
- csipet só
- 10 szál zöld koriander
- 1⁄2 csokor petrezselyem
- 1 lime
Elkészítés
A diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt és 100 ml vizet. Krémes állagúra turmixoljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjéből félreteszünk egy fél maréknyit. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, a chilit felaprítjuk. Egy wok serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, majd hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit. 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a gombákat. 2-3 percig pirítjuk, ráöntjük a diós szójaszószos masszát, és újabb 2 percig pirítjuk. Ekkor szedjük rá a tésztát, felöntjük a maradék 250 ml vízzel, átkeverjük, picit sózzuk, és fedő alatt 3-4 percig pároljuk. Tálaláskor megszórjuk az aprított petrezselyemmel, korianderrel és az újhagyma zöld részével. Aki szereti, csepegtessen rá lime levet.