70 perc + pihentetés
Hozzávalók
A tésztához:
- 2 evőkanál tej
- 1 dkg szalalkáli
- 30 dkg liszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
A csokoládékrémhez:
- 4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor (4 x 40 g)
- 25 dkg cukor
- 1,5 l tej
- 10 dkg vaj
A fehércsokoládé-krémhez:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg habtejszín
- 10 dkg mascarpone
- 1 evőkanál vaníliakivonat
A tetejére:
- cukrozatlan kakaópor
- cukorgyöngy
Elkészítés
A sütést megelőző napon elkészítjük a fehércsokoládé-krém alapját. A tejszínt felforraljuk, a tálba tördelt csokoládéra öntjük. Néhány percig állni hagyjuk, majd összedolgozzuk, letakarjuk, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
A szalalkálit a tejben feloldjuk. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot is, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A szalalkális tejet, a tojást és a tejfölt egynemű tésztává gyúrjuk, 3 részre osztva cipókká formázzuk, és folpakba csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után egyenként tepsi méretű lappá nyújtjuk a cipókat, villával megszurkáljuk, és a zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán, 190-200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Sütőpapírra csúsztatjuk az első lapot, majd a többit is ráhelyezzük.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a csokoládékrémet: nagy lábasba szórjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a vajat.
Az előzőleg elkészített és lehűtött fehér csokoládés alapot kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a mascarponét is.
Az első lapot magas falú tepsibe fektetjük – legjobb abba tenni, aminek a hátoldalán sültek a lapok -, ráöntjük a forró puding felét. Erre jön a második lap, a fehér krémmel, végül a harmadik lap, amire a maradék pudingot simítjuk. Hűlni hagyjuk, majd néhány órát hűtőben dermesztjük a süteményt.
Másnap kockákra vágjuk, a tetejét kakaóporral és cukorgyönggyel díszítjük.