Duplán csokoládés szelet

70 perc + pihentetés

Hozzávalók

A tésztához:

  • 2 evőkanál tej
  • 1 dkg szalalkáli
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl

A csokoládékrémhez:

  • 4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor (4 x 40 g)
  • 25 dkg cukor
  • 1,5 l tej
  • 10 dkg vaj

A fehércsokoládé-krémhez:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg habtejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor
  • cukorgyöngy


Elkészítés

A sütést megelőző napon elkészítjük a fehércsokoládé-krém alapját. A  tejszínt felforraljuk, a tálba tördelt csokoládéra öntjük. Néhány percig állni hagyjuk, majd összedolgozzuk, letakarjuk, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.

A szalalkálit a tejben feloldjuk. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot is, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A szalalkális tejet, a tojást és a tejfölt egynemű tésztává gyúrjuk, 3 részre osztva cipókká formázzuk, és folpakba csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.

Pihentetés után egyenként tepsi méretű lappá nyújtjuk a cipókat, villával megszurkáljuk, és a zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán, 190-200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

Sütőpapírra csúsztatjuk az első lapot, majd a többit is ráhelyezzük.

Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a csokoládékrémet: nagy lábasba szórjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a vajat.

Az előzőleg elkészített és lehűtött fehér csokoládés alapot kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a mascarponét is.

Az első lapot magas falú tepsibe fektetjük – legjobb abba tenni, aminek a hátoldalán sültek a lapok -, ráöntjük a forró puding felét. Erre jön a második lap, a fehér krémmel, végül a harmadik lap, amire a maradék pudingot simítjuk. Hűlni hagyjuk, majd néhány órát hűtőben dermesztjük a süteményt.

Másnap kockákra vágjuk, a tetejét kakaóporral és cukorgyönggyel díszítjük.