80. Perc

Hozzávalók

  • 1 lazacpisztráng (kb. 1 kg)
  • 1/2 lime
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • olívaolaj

A körethez:

  • 1/2 lime
  • 1 édesburgonya (kb. 35 dkg)
  • 25 dkg spárga – zöld és fehér színű vegyesen
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld


Elkészítés

A halat megtisztítjuk, a pikkelyeit lekaparjuk, alaposan megmossuk. A hasüreget sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felszeletelt lime-ot, a petrezselyemzöldet majd a lazacot kívülről is sózzuk, félretesszük.

A spárgát megmossuk, a fás végét letörjük. Az édesburgonyát megtisztítjuk, nem túl nagy hasábokra vágjuk. A zöldségeket – az egészben hagyott paradicsommal együtt – tálba szórjuk, rájuk locsolunk 2-3 evőkanálnyi olajat, kissé sózzuk, borsozzuk, összerázzuk, majd mindet a tepsi 2/3 részére fektetjük. 180 fokra melegített, légkeveréses sütőbe toljuk, és 15 percet sütjük.

A szabadon hagyott helyre fektetjük a halat, valamint a kettévágott lime-ot. További 20 percet sütjük, amíg a hal is puha lesz. Azonnal, forrón tálaljuk.