Előétel-falatok

10-10 perc

Hozzávalók

​Garnélás szendvics

  • 8 szelet bagett
  • 8 garnélarák​ (fagyasztott)​
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyemzöld levelei
  • 1 dkg vaj
  • kevés tengeri só
  • 2 evőkanál mascarpone
  • kevés tejszín
  • 6-8 szelet ecetes cékla, lecsöpögtetve
  • csíra

Kaviáros uborkacsónak

  • 1/2 kígyóuborka kimagozva
  • 3 evőkanál mascarpone
  • kevés tejszín
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • piros kav​iár
  • friss kapor

Sonkás sajtkosárka

  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • madársaláta
  • lollo bianco saláta
  • 8 szelet ibérico sonka
  • parmezánforgácsok
  • bazsalikom

Joghurtos-krémsajtos pohárkrém zöldségekkel

  • 25 dkg mascarpone
  • 12,5 dkg joghurt
  • őrölt fehér bors
  • 1 csipet őrölt csili
  • finomra vágott petrezselyemzöld (elhagyható)
  • uborka
  • lila hagyma
  • paradicsom
  • fenyőmag
  • salátalevél


Elkészítés

​Garnélás szendvics

Vastag aljú serpenyőt felhevít​ünk, beletesszük a kiengedett, lecsepegtetett garnélát, és megcsorgatjuk az olívaolajjal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd alaposan átforgatjuk, hagyjuk a rákot kicsit pirulni. Végül megszórjuk a nagyon finomra aprított petrezselyemmel, beledobjuk a vajat, az egészet átforgatjuk, és enyhén sózzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük a tejszínes mascarponéval. Rájuk helyezünk 1-1 garnélát, valamint kis darabokra vágott céklát. Tálra ​rendezzük, majd mindet megszórjuk tetszés szerinti csírával.

Kaviáros uborkacsónak

A mascarponét kikeverjük a borssal és annyi tejszínnel, hogy éppen kanalazható legyen. Az uborkát 8 darabba vágjuk, tálra sorakoztatjuk, a mélyedéseket megtöltjük ​a sajtkrémmel. Mindegyikre kaviárt kanalazunk, majd kaporral díszítjük.

Sonkás sajtkosárka

A sajtot 8 felé osztjuk, és adagonként vékony körré formázva műanyag tányér(ok)ra terítjük. Mikrohullámú sütőben 600 W-on kb. 2 perc alatt megpirítjuk, a szélüket késsel fellazítjuk, és gyors mozdulatokkal kisebb, lehetőleg hullámos oldalú tálkák hátára igazítjuk. Kihűlés után a kosárkák megtartják a formájukat.

Mindegyikbe tépkedett sonkát, salátaleveleket, parmezánt teszünk. Bazsalikommal díszítjük.

Joghurtos-krémsajtos pohárkrém zöldségekkel

A mascarponét összeturmixoljuk a joghurttal és a fűszerekkel. Poharakba osztjuk, mindegyikbe szórunk a darabokra vágott zöldségekből és a fenyőmagból. Salátalevelekkel díszítve tálaljuk.