10-10 perc
Hozzávalók
Garnélás szendvics
- 8 szelet bagett
- 8 garnélarák (fagyasztott)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál petrezselyemzöld levelei
- 1 dkg vaj
- kevés tengeri só
- 2 evőkanál mascarpone
- kevés tejszín
- 6-8 szelet ecetes cékla, lecsöpögtetve
- csíra
Kaviáros uborkacsónak
- 1/2 kígyóuborka kimagozva
- 3 evőkanál mascarpone
- kevés tejszín
- 1 csipet őrölt fehér bors
- piros kaviár
- friss kapor
Sonkás sajtkosárka
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- madársaláta
- lollo bianco saláta
- 8 szelet ibérico sonka
- parmezánforgácsok
- bazsalikom
Joghurtos-krémsajtos pohárkrém zöldségekkel
- 25 dkg mascarpone
- 12,5 dkg joghurt
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csipet őrölt csili
- finomra vágott petrezselyemzöld (elhagyható)
- uborka
- lila hagyma
- paradicsom
- fenyőmag
- salátalevél
Elkészítés
Garnélás szendvics
Vastag aljú serpenyőt felhevítünk, beletesszük a kiengedett, lecsepegtetett garnélát, és megcsorgatjuk az olívaolajjal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd alaposan átforgatjuk, hagyjuk a rákot kicsit pirulni. Végül megszórjuk a nagyon finomra aprított petrezselyemmel, beledobjuk a vajat, az egészet átforgatjuk, és enyhén sózzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük a tejszínes mascarponéval. Rájuk helyezünk 1-1 garnélát, valamint kis darabokra vágott céklát. Tálra rendezzük, majd mindet megszórjuk tetszés szerinti csírával.
Kaviáros uborkacsónak
A mascarponét kikeverjük a borssal és annyi tejszínnel, hogy éppen kanalazható legyen. Az uborkát 8 darabba vágjuk, tálra sorakoztatjuk, a mélyedéseket megtöltjük a sajtkrémmel. Mindegyikre kaviárt kanalazunk, majd kaporral díszítjük.
Sonkás sajtkosárka
A sajtot 8 felé osztjuk, és adagonként vékony körré formázva műanyag tányér(ok)ra terítjük. Mikrohullámú sütőben 600 W-on kb. 2 perc alatt megpirítjuk, a szélüket késsel fellazítjuk, és gyors mozdulatokkal kisebb, lehetőleg hullámos oldalú tálkák hátára igazítjuk. Kihűlés után a kosárkák megtartják a formájukat.
Mindegyikbe tépkedett sonkát, salátaleveleket, parmezánt teszünk. Bazsalikommal díszítjük.
Joghurtos-krémsajtos pohárkrém zöldségekkel
A mascarponét összeturmixoljuk a joghurttal és a fűszerekkel. Poharakba osztjuk, mindegyikbe szórunk a darabokra vágott zöldségekből és a fenyőmagból. Salátalevelekkel díszítve tálaljuk.