Epres-krémsajtos csokoládés muffin

90. Perc

Hozzávalók

A muffinhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 12 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 75 ml olaj
  • 6-8 dkg étcsokoládécsepp
  • 25 dkg mascarpone
  • kevés porcukor
  • eper

A tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • 7 dkg cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • eper


Elkészítés

A tojást kézi mixerrel kihabosítjuk a barna cukorral, majd hozzákeverjük a tejszínt és az olajat. Beleszitáljuk és fakanállal beleforgatjuk a kakaóval, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával összeforgatott lisztet, fakanállal elkeverjük. A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe adagoljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokos 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Rácsra szedve pár percig, majd a papírkapszlikat eltávolítva teljesen kihűtjük.

A mascarponét ízesítjük a porcukorral. A muffinokat keresztben kettévágjuk, krémsajttal és tisztított, darabolt eperrel töltjük. A tojásfehérjéből a cukorral és a keményítővel kemény habot verünk, sima végű habzsákból a muffinok tetejére adagoljuk, végül szakácsfáklyával karamellizáljuk. Eperrel díszítve kínáljuk.

 

Tipp: az esetlegesen kimaradó krémsajtot eperrel és apróra darabolt keksszel poharakba rétegezve tálalhatjuk.