90. Perc
Hozzávalók
A muffinhoz:
- 15 dkg liszt
- 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 12 dkg barna cukor
- 1 tojás
- 2 dl tejszín
- 75 ml olaj
- 6-8 dkg étcsokoládécsepp
- 25 dkg mascarpone
- kevés porcukor
- eper
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 7 dkg cukor
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- eper
Elkészítés
A tojást kézi mixerrel kihabosítjuk a barna cukorral, majd hozzákeverjük a tejszínt és az olajat. Beleszitáljuk és fakanállal beleforgatjuk a kakaóval, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával összeforgatott lisztet, fakanállal elkeverjük. A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe adagoljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokos 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Rácsra szedve pár percig, majd a papírkapszlikat eltávolítva teljesen kihűtjük.
A mascarponét ízesítjük a porcukorral. A muffinokat keresztben kettévágjuk, krémsajttal és tisztított, darabolt eperrel töltjük. A tojásfehérjéből a cukorral és a keményítővel kemény habot verünk, sima végű habzsákból a muffinok tetejére adagoljuk, végül szakácsfáklyával karamellizáljuk. Eperrel díszítve kínáljuk.
Tipp: az esetlegesen kimaradó krémsajtot eperrel és apróra darabolt keksszel poharakba rétegezve tálalhatjuk.