60 perc

Hozzávalók

  • 4 db nyúlcomb
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 1 db zellergumó
  • 2 l zöldségalaplé
  • 4 dl száraz fehérbor
  • csipet cukor
  • fehérbors
  • liszt
  • olaj
  • 2 babérlevél
  • 3 dkg vaj


Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony metéltre vágjuk. A nyúlcombokat megmossuk és szárazra töröljük. Besózzuk, kevés fehérborsot őrlünk rá, majd lisztbe forgatjuk. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a nyúlcombokat mindkét oldalán, 3-3 percig sütjük. Kivesszük és tányérra tesszük őket. Ezután ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a vöröshagymát. Felöntjük a bor felével, megvárjuk, míg felforr, majd hozzáöntünk fél liter alaplevet és beletesszük a babérlevelet. Ha újra felforrt, beletesszük a nyúlcombokat, megsózzuk, és lassan pároljuk. Időközben, apránként hozzáöntjük a maradék fehérbort, és ha kell, kevés alaplevet. Mire a nyúl megpuhul, kb 30-40 perc, addigra a hagymától és a liszttől kellően besűrűsödik a mártás is. Közben a megmaradt alaplevet felforraljuk és pár perc alatt leforrázzuk benne a zöldségeket. Leszűrjük, olvasztott vajon átforgatjuk és forrón adjuk a nyúlcombok mellé.

Ajánlott termékeink