60 perc
Hozzávalók
- 4 db nyúlcomb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 1 db zellergumó
- 2 l zöldségalaplé
- 4 dl száraz fehérbor
- só
- csipet cukor
- fehérbors
- liszt
- olaj
- 2 babérlevél
- 3 dkg vaj
Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony metéltre vágjuk. A nyúlcombokat megmossuk és szárazra töröljük. Besózzuk, kevés fehérborsot őrlünk rá, majd lisztbe forgatjuk. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a nyúlcombokat mindkét oldalán, 3-3 percig sütjük. Kivesszük és tányérra tesszük őket. Ezután ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a vöröshagymát. Felöntjük a bor felével, megvárjuk, míg felforr, majd hozzáöntünk fél liter alaplevet és beletesszük a babérlevelet. Ha újra felforrt, beletesszük a nyúlcombokat, megsózzuk, és lassan pároljuk. Időközben, apránként hozzáöntjük a maradék fehérbort, és ha kell, kevés alaplevet. Mire a nyúl megpuhul, kb 30-40 perc, addigra a hagymától és a liszttől kellően besűrűsödik a mártás is. Közben a megmaradt alaplevet felforraljuk és pár perc alatt leforrázzuk benne a zöldségeket. Leszűrjük, olvasztott vajon átforgatjuk és forrón adjuk a nyúlcombok mellé.