60. PERC
Hozzávalók
80 dkg fekete tőkehalfilé
1 citrom leve
1 fej (kb. 1 kg) kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
2 ek. magos mustár
25 dkg rókagomba (vagy sampinyon)
1 fej hagyma
5 dkg füstölt sonka
5 dkg vaj
2,5 dl zöldségleves
1 dl tejföl
Elkészítés
- A halfilét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, és 8 egyforma darabra vágjuk.
- A kelkáposztát megtisztítjuk, 8 szép levelet leválasztunk a fejről. Forró sós vízben 2 percig blansírozzuk. A leveleket kiemeljük, lecsepegtetjük, a vastag ereket elvékonyítjuk.
- A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és összekeverjük a mustárral. A halfiléket megkenjük vele, és becsomagoljuk a kellevelekbe. Ha kell, átkötjük, hidegre tesszük.
- A maradék kelfejet vékony csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A füstölt sonkát, kis kockákra daraboljuk.
- Felforrósítjuk a vaj felét, 5 percig pirítjuk benne a gombát. Hozzáadjuk a hagymát, a sonkát és megpirítjuk. Belekeverjük a maradék vajat és a kelcsíkokat, felöntjük a levessel. Beletesszük a kelcsomagokat, és lefedve 10-15 percig pároljuk. Kiemeljük a csomagokat, melegen tartjuk. A tejfölt elkeverjük kevés lével, majd a lé egészéhez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és a kelcsomagokkal kínáljuk.
BORAJÁNLÓ:
Szeremley Szürkebarát
Akácnektáros illat, virágos, friss, minerális-citrusos íz. Ringló és egzotikus gyümölcsök.