Fekete tőkehal – kelcsomagban

60. PERC

Hozzávalók

80 dkg fekete tőkehalfilé

1 citrom leve

1 fej (kb. 1 kg) kelkáposzta

1 csokor petrezselyem

2 ek. magos mustár

25 dkg rókagomba (vagy sampinyon)

1 fej hagyma

5 dkg füstölt sonka

5 dkg vaj

2,5 dl zöldségleves

1 dl tejföl



Elkészítés

 

  1. A halfilét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, és 8 egyforma darabra vágjuk.
  2. A kelkáposztát megtisztítjuk, 8 szép levelet leválasztunk a fejről. Forró sós vízben 2 percig blansírozzuk. A leveleket kiemeljük, lecsepegtetjük, a vastag ereket elvékonyítjuk.
  3. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és összekeverjük a mustárral. A halfiléket megkenjük vele, és becsomagoljuk a kellevelekbe. Ha kell, átkötjük, hidegre tesszük.
  4. A maradék kelfejet vékony csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A füstölt sonkát, kis kockákra daraboljuk.
  5. Felforrósítjuk a vaj felét, 5 percig pirítjuk benne a gombát. Hozzáadjuk a hagymát, a sonkát és megpirítjuk. Belekeverjük a maradék vajat és a kelcsíkokat, felöntjük a levessel. Beletesszük a kelcsomagokat, és lefedve 10-15 percig pároljuk. Kiemeljük a csomagokat, melegen tartjuk. A tejfölt elkeverjük kevés lével, majd a lé egészéhez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és a kelcsomagokkal kínáljuk.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Szeremley Szürkebarát

Akácnektáros illat, virágos, friss, minerális-citrusos íz. Ringló és egzotikus gyümölcsök.