1 óra

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 l olaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1/2 csomag sütőpor (6 g)
  • 1 tojás
  • kb. 2,5 dl sör
  • kb. 80 dkg friss tőkehalfilé

a tálaláshoz:

  • ecet (elhagyható)
  • ketchup
  • majonéz


Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. Alaposan lecsepegtetjük, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A forró olajban több részletben addig sütjük, amíg színt nem kezd kapni. Kiszedjük és félretesszük.

A halat kisebb darabokra vágjuk, enyhén sózzuk. A lisztet összeforgatjuk a keményítővel, a sütőporral és a sóval. A tojás és a sör hozzáadásával egynemű tésztává keverjük. A halszeletekről felitatjuk a nedvességet, majd a forró olajban 4-5 perc alatt készre sütjük, kiszedjük.

A krumplit újra az olajba dobjuk, ropogósra sütjük.

A halat tálaláskor megcsöpögtethetjük pár csepp ecettel. Sült burgonyával, ketchuppal, majonézzel fogyasztjuk.

Ajánlott termékeink