1 óra
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 l olaj
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- só
- 1 tojás
- kb. 2,5 dl sör
- kb. 80 dkg friss tőkehalfilé
a tálaláshoz:
- ecet (elhagyható)
- ketchup
- majonéz
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. Alaposan lecsepegtetjük, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A forró olajban több részletben addig sütjük, amíg színt nem kezd kapni. Kiszedjük és félretesszük.
A halat kisebb darabokra vágjuk, enyhén sózzuk. A lisztet összeforgatjuk a keményítővel, a sütőporral és a sóval. A tojás és a sör hozzáadásával egynemű tésztává keverjük. A halszeletekről felitatjuk a nedvességet, majd a forró olajban 4-5 perc alatt készre sütjük, kiszedjük.
A krumplit újra az olajba dobjuk, ropogósra sütjük.
A halat tálaláskor megcsöpögtethetjük pár csepp ecettel. Sült burgonyával, ketchuppal, majonézzel fogyasztjuk.